Utazás férfiakkal- megoldás az aktatáska

Már említettem, hogy mennyire utálok pakolni. Nekem az okozza a legnagyobb gondot, mikor el kell döntenem, hogy mit vigyek és mit ne, szívem szerint az egész ruhásszekrényemet bepakolnám a bőröndömbe ha lehetne. Persze akkora bőröndöm nincs, amibe minden belefér, és egy 3 napos kiránduláson a legtöbb cuccom úgyis csak útban lenne.

A másik nagy problémám a bepakolásnál maga a pakolás, az, hogy hova tegyem a dolgaimat. Miután sikeresen, akár órák leforgása alatt kiválasztom a holmikat, amiket magammal akarok vinni, a listát is elkészítem, rendszerint nem tudom rendesen bepakolni a bőröndömbe.
Nem tudom eldönteni, hogy mit – hova tegyek, illetve az is nagy gondot okoz, hogy mégis mit hagyjak itthon, mert természetesen mindig több holmit akarok vinni, mint amennyit lehetne. Vagy a bőröndöm nem elég nagy, vagy esetenként, mikor repülővel megyünk, rendszeresen átlépem a súlykorlátozást.

A repülős utazásnál a legrosszabb a súlykorlát. A ruháim ugyan nem nyomnának annyit, amennyit fel lehetne vinni, de ebbe a súlyba beleszámít a bőrönd is. Ez egy 20 Kg-os poggyász esetén nem olyan jelentős, de mikor csupán csak 10 kg-os csomagot vihetek fel, igazán nehéz a dolgom. Ebben a 10kg-ban nem csak 10 kg ruha van benne, hanem a bőrönd is. Egy jobb bőrönd pedig nehéz, általában 3 kg alatt nem lehet olyat találni, ami jól néz ki, és a mérete is stimmel. A repülős utazásra éppen ezért vettem egy extra könnyűként árusított bőröndöt, ami mindössze csak 2 kg-ot nyom. Nem tűnik soknak az az 1 kg különbség, de mikor szuvenírekkel felpakolva hazaindulok, igenis sokat számít.

Miután a bőrönd megvan, jön a következő nagy kérdés: mi legyen a kézitáska? Ez főként repülős utazásokkor fontos kérdés. A repülőkön szigorú méretezés vonatkozik a fedélzetre felvihető csomagokra, amikbe – mivel a feladott poggyászomat rendre túlterhelem – a fontos személyes holmikon kívül igyekszem belepasszírozni még egy pár ruhát is.

Nőként nem olyan egetrengetően nehéz probléma egy olyan táskát találni, ami megfelel a szigorú méreteknek, illetve jól is mutat, hiszen a szekrényemben a legkülönfélébb táskák lapulnak.

A férfiaknak nincsen ennyi gondjuk. Valahogy a párom mindig sokkal gyorsabban pakol be, mint én. Neki nem okoz dolgot, hogy mit vigyen magával, Ő csak bedobálja az első pár ruhát, ami a kezébe akad, bedobálja a tisztálkodószereket, és ennyi, készen is van, a bőröndjében maradt üres helyeket pedig feltöltöm a saját cuccaimmal. Nem tehetek róla, kitöltöm a rendelkezésre álló helyet.

A legutóbbi utazásunk alkalmával jöttem rá,hogy sokkal nehezebben találja ki, mibe vigye az iratait, a telefonját és az ilyen dolgokat, azokat, amiket magánál akar tartani, mint azt, hogy mibe és hogyan pakolja be a ruháit. A hátizsákjai mind nagyobbak, mint a megengedett méret, a laptoptáskába nem fér bele minden, így előkerült az ütött-kopott, ezeréves aktatáskája. Praktikus darab, mindet bele tud tenni, ami az utazáskor fontos lehet, csak hát az az aktatáska már elég régi, megviselték az évek. Pedig kifejezetten passzol a ruháihoz, a stílusához.

aktatáska
aktatáska

Valójában mondhatjuk, hogy egy jó aktatáska öltözteti a viselőjét, ad neki egyfajta bájt. Az általános szemlélet szerint az aktatáska egyfajta státuszszimbólummá vált, az aktatáskát főként a jómódú emberek cipelik, olyanok, akiknek jól jövedelmező munkájuk van, olyanok, akik megengedhetik maguknak a nem éppen olcsó modelleket. Így tehát egy szép aktatáska sokat javíthat bárki megítélésén.

Az én páromnak is nagyon jól áll az aktatáska, csak éppen az a gond, hogy ami neki van, az már egy régi darab. Vannak olyan modellek, amik direkt a kopottas hatást keltik, na az övé pont nem ilyen. Az övé olyan, amit még talán az édesapjától kapott, vagy örökölt, és nem igazán tudta megbecsülni még mikor az övé lett. A bőr megsérült, megtört, és nem a design miatt van lekopva.

Az utazásunk után úgy döntöttem, hogy a kopottas aktatáska helyett veszek neki egy újat. Úgyis mindig gondban vagyok vele, hogy mit vegyek neki a szülinapjára, ez legalább egy hasznos ajándék lesz.
Akármikor megkérdezem tőle, mit szeretne, mindig csak azt válaszolja: “nem tudom”. Aztán hetekig vadászom a tökéletes ajándékot a számára.

Az aktatáska vásárlással is meggyűlt a bajom. Na nem azért mert olyan nehéz egy valamirevaló aktatáskát találni, hanem pont az ellenkezője miatt. Sokkal több aktatáska van az interneten, mint gondoltam. Vagy amúgy is túl sok az aktatáska, vagy sikerült a legjobb helyet kiválasztanom a vásárlás lebonyolítására.

Mindenképpen azt tartottam szem előtt, hogy a mostani aktatáskával ellentétben az újonnan vásárolt aktatáska igazi, minőségi bőrből legyen, hogy sokkal tovább kitartson, ennek érdekében pedig nem féltem kicsit mélyebbre nyúlni a pénztárcámban. Ha lejjebb adom az igényeimet, akkor biztosan találtam volna valami aktatáskát az egyik kínai áruházban, de nekem ennél sokkal nagyobb elképzeléseim voltak.

Nem volt kérdéses, hogyha igazi, eredeti bőr holmit szeretnék neki vásárolni, akkor a bagboxnál kell körbenéznem. A bőr táskáknak ők az igazi szakértői, és szerintem nekik van a legnagyobb kínálatuk az egész interneten. Megbízható, szakértő eladótól szerettem volna vásárolni, szóval ezt az oldalt választottam. Nem akartam belefutni a személyes vásárlásnál abba a hibába, hogy megvegyek egy hamisítványt, vagy egy műbőr táskát, vagy valami gagyi változatot, ami 2 hét alatt tönkremenne. Sajnos nem értek annyira a bőrárukhoz, sem az aktatáskákhoz, ezért kerestem egy olyan helyet, ahol nem fognak átverni, és a pénzemért biztosan azt kapom, amit kifizettem, amit vásárolni akartam.

Az oldalon 13000 Ft-tól 77000 Ft-ig mindenféle árkategóriában megtalálható aktatáska. Amilyen szerencsés vagyok, sikeresen kifogtam egy kisebb leárazást is! A minőséget meg kell fizetni, de abszolút megéri, ha belegondolunk, hogy egy ilyen aktatáska mennyi ideig jó szolgálatot fig tenni a viselőjének.

Nekem legjobban a navy, azaz kék színárnyalat tetszett a legjobban, de olyat mégsem vehetek neki. Egy sokkal egyszerűbb és közkedveltebb színnél maradtam, a feketénél. Ez az a szín, ami bármihez jól megy, és biztosan nem lesz baja vele a páromnak sem. A feketével lehetetlen mellé lőni, azzal biztosan nem lesz semmi baja.

Az aktatáskát nagyon hamar feladták, és futárszolgálattal ingyenesen ki is küldték, így nem kellett össze-vissza mászkálnom, átvevő pontot keresve, bár ha akartam volna, úgy is megoldható lett volna a vásárolt termék átvétele.

Az aktatáska hamar megérkezett, és minden részletében pontosan megegyezik a leírással, ennél elégedettebb nem is lehettem volna a termékkel. A tapintása nagyon kellemes, érződik, hogy valódi bőrből van, össze sem hasonlítható egy gagyi utánzattal.

Alig vártam már a párom születésnapját, hogy végre odaadhassam neki az új szerzeményemet.

A születésnapokat mindig kettesben ünnepeljük meg először, majd napokkal később a barátokkal és a családdal is megünnepeljük. Az egész pont jól jött ki, ugyanis a közös kis vacsoránkon átadtam neki az aktatáskát, amit egyszerűen imádott. Másnap, mikor a családdal ünnepeltünk, akkor kiderült, hogy mivel mindketten imádunk utazgatni, idén repjegyet vettek nekünk, így az aktatáska nemsokára utazni is fog velünk.

A párom végül annak ellenére, hogy utazási célzattal vásároltam neki aktatáskát, végül úgy megkedvelte a gyönyörű modellt, hogy az ósdi hátizsákját is lecserélte és már az aktatáskájával jár munkába is az én nagy örömömre. Nagyon jól áll neki! Sokkal komolyabbnak tűnik vele.