A hegyekben kirándultam és munkalehetőséget találtam!

Szuper hétvége áll mögöttem. A hegyekben kirándultam az évfolyamtársaimmal, és megismertünk egy másik társaságot, amelyik szintén egyetemistákból állt. A különbség talán az volt, hogy idősebbek voltak nálunk.

A hétvégi kandalló előtti forralt borozás közben felmerült a diákmunkák kérdése. Én is nagyon szerettem volna már biztonságos körülmények között elkezdeni dolgozni, és nagyon vártam egy jó ajánlásra… Nem gondoltam, hogy itt az alpesi ház kandallója előtt mutatnak nekem az új ismerőseim egy tuti diákszövetkezetet, amelyen keresztül érdemes belevágni a munka világába.

Az egyik srác mutatta a https://topiwork.hu iskolaszövetkezetet, és nagyon fel is csigázott vele. A weboldalon található állások mind diákok/hallgatók számára lettek meghirdetve. Jól átlátható módon a legfontosabb állásokat külön kategóriába sorolták, nekem csak annyit kellett tennem, hogy keressem a tanulmányaimmal összhangban álló hirdetéseket.

Mivel számomra fontos szempont volt, hogy a szakmai gyakorlatomat is igazolni tudjam a leendő munkahelyemen, és a topiwork.hu ezt az elvárást maximálisan teljesítette, így ez nagyon felvillanyozott. A weboldalon hirdetett munkaadók mind felkészültek arra, hogy szakmai gyakorlatra érkeznek hozzájuk a diákok. De nem egyszer előfordul az is, hogy a hallgató annyira beválik a diákmunka során, hogy a későbbiekben itt helyezkedik el főállású dolgozóként is.

A jelentkezés menete is piszkosul egyszerűen lett kitalálva: a kiválasztott pályázatnál megnyomom a jelentkezés gombot és feltöltöm az önéletrajzomat, és a kért adatokat. Ezután várom, hogy lépjenek velem kapcsolatba a diákszövetkezettől. A rövid interjúztatást követően, és ha annak sikeres a kimenetele, a leendő munkaadómra várok, hogy ők is megkeressenek. Ha a velük való telefonbeszélgetés is sikeres, kezdhetek is dolgozni.

Örülök, hogy a legtöbb adminisztrációt a topiwork.hu intézi, nekem ezután csak a jelenléti ív vezetésével lesz dolgom. A fizetésem pedig minden hónap tizenötödikéig meg fog érkezni. Az is megnyugtató számomra, hogy bármikor felmondhatok, rugalmas feltételekkel foglalkoztatnak. Az állások több esetben kifejezetten úgy vannak meghirdetve, hogy gyakornokot keresnek: különböző műszaki területre, IT vonalra, pénzügyi szférába, HR osztályra. Ez nagyban segíti a választásomat, hogy olyan helyre nyújtsam be a pályázatomat, ahol szakmai gyakorlatra tehetek szert.

Azok számára is biztosítanak a https://topiwork.hu -nál elhelyezkedési lehetőséget, akik rövidebb távra keresnek munkát. Ugyanakkor azok is megtalálják itt a számításaikat, akik otthoni vagy alkalmi munkát keresnek.

Az oldalon a keresési funkció használata is nagyon egyszerű, felhasználóbarát módon lett tervezve. A Gyakran Ismételt Kérdések fül alatt nagyon sok hasznos információ olvasható. Kitérnek a külföldi diákok munkavállalására, megtudhatjuk hogyan lehet igazolni a hallgatói jogviszonyt. Arról is tájékoztatást kapunk, hogy tagsági díjat egyszer vonják le az első fizetésből, de azt is vissza fogják adni a topiwork.hu-ból való kilépés esetén.

Ha valaki komoly szakmai tapasztalatra szeretne szert tenni még a tanuló évei alatt, a topiwork.hu minden támogatást megad, hogy ez sikeresen megtörténjen. Több neves cég visszajelzése is nagyon inspirálóan hat a topiwork.hu-val való közös munka elkezdésére.

Örülök, hogy hétvégére ezt is kis faházat választottuk szállásunknak. Az itt felbukkant turisták megismertettek velem egy hiteles és megbízható diákszövetkezetet. Ismerjétek meg hát ti is a https://topiwork.hu-t!