Én nem láttam még ennyire felhasználóbarát turistaház honlapot

Eldöntöttük a párommal, hogy a nemsokára esedékes tavaszi vakációnkat belföldön töltjük el és egy tipikus vendégházban fogunk megszállni. Sokat szeretnénk kirándulni és kiszakadni a rohanó, stresszes hétköznapokból, úgyhogy a tökéletes úti cél vidéken lesz. El is kezdtük nézegetni, hogy milyen vendégházakat ajánl az internet népe és melyikről mit érdemes tudni. Találtunk is sok olyan blogbejegyzést és posztot, amik kedves szállásadókról és korrekt, tiszta, kényelmes vendégházakról szóltak, de legnagyobb csodálkozásunkra a legtöbbnél annyiban kimerültek az elérhetőségek, hogy a faluban a harmadik házba kell becsöngetni vagy hogy Marika nénit kell felhívni telefonon. Mindketten fővárosiak vagyunk, ezért számunkra nagyon furcsa, hogy szálláshelyek fenn tudnak maradni pusztán a szájhagyomány útján, bérmiféle honlap nélkül.

Végre egy olyan vendégház, aminek van honlapja

Nem adtuk fel a keresést, mert egyikünk sem bízott abban a stratégiában, hogy menjünk oda cuccokkal megpakolva és majd a falubeliek eligazítanak minket vagy adnak szállást. Nagy nehezen rábukkantunk egy honlapra, ami az egyik vidéki vendégházhoz tartozott és lenyűgözött minket. A weboldal átlátható volt, egyszerű és letisztult, de gyönyörűen kivitelezett. Minden fontos információ rajta volt, de nem vesztünk el az infók tengerében. Megtaláltuk, hogy kinél lehet érdeklődni a szállással kapcsolatban, végig néztük a galériába feltöltött képeket, elolvastuk a szálláshelyről írt véleményeket és még foglalni is tudtunk online. Plusz a honlapba beépített kis naptár segítségével meg tudtuk nézni, hogy lesz-e környéken valamilyen jeles nap vagy esemény.

Ha profi honlapot szeretnénk, forduljunk egy tárhely bérbeadással foglalkozó céghez

A honlapot böngészve megkérdeztem a páromtól, hogy hogyan lehet ennyire szép és felhasználóbarát honlapot csinálni. Nevetve mondta, hogy vannak külön erre szakosodott cégek, akik tárhely bérbeadással és a tárhelyhez tartozó weboldal vagy weboldalak fejlesztésével foglalkoznak. A mai napig rejtély számomra az SSD tárhely fogalma és működése, pedig magyarázta a párom vagy fél órán át. Annyi jött át, hogy különböző csomagokból lehet választani, például, ha valaki egy nagy webshopot üzemeltet és a honlapon is ezer kis aloldal van, plusz egy nap rengeteg ember látogatja a honlapot, akkor annak nem lesz jó egy kisebb vállalkozáshoz vagy induló webshophoz tökéletes tárhelycsomag. A tárhely bérbeadással foglalkozó cég az igények alapján elkészíti a honlapot és biztosítja a zavartalan működését, a szerződésben megállapított időtartam alatt. Amikor pedig lejár ez az időtartam, akkor a honlap tulajdonosan eldöntheti, hogy megújítja-e a szerződését vagy megszűnteti a honlapot. Nagyon praktikusnak tartom ezt a megoldást, mert az olyan emberek számára egyszerűvé teszi a honlapok indítását, mint én, akik kevéssé konyítunk a számítástechnikához.

Egy jó honlap sokat lendít az üzleten, ezért is érdemes szakemberekkel megcsináltatni

Milyen érdekes, hogy egy jó honlap mennyi mindent hozzá tud tenni a vállalkozás vagy szolgáltatás sikeréhez, de ez fordítva is igaz, mert ha a honlapon nem lehet megtalálni a fontos információkat vagy nincs is honlap, akkor lehet bármilyen szuper az adott hely, nem fogják sokan megnézni. Bár úgy tűnik, ez alól kivételt képeznek a vendégházak. Én személy szerint mindig is azt vallottam, hogy ha valamihez nem értek, akkor nyugodt szívvel segítséget kérek valakitől, aki szakértője az adott témának. Úgyhogy meg tudom érteni, hogy a vendégház miért fordult egy tárhely bérbeadással foglalkozó profi céghez, akik megcsinálták a honlapot csodaszépre és működőképesre.