Egy hosszabb utazás előtt érdemes ellenőrizni a motorgumikat

Nagyon szeretek utazni már gyerekkorom óta. Először a családdal mentünk mindig külföldre nyaralni, de mivel a teljes luxust sosem engedhettük meg magunknak, időnként olyankor is előjöttek a szokásos viták, hogy például ki mosogasson a vendégház konyhájában. Ettől eltekintve felejthetetlen új élményeket szerez ilyenkor az ember, amelyekre később is szívesen emlékszik vissza, az új tájak felfedezése pedig máskor is izgalommal tölti el.

Végzősként, amikor már mindannyian nagykorúak lettünk, a “legfiatalabb” osztálytársam 18. születésnapját is úgy ünnepeltük, hogy lefoglaltunk pár haverommal egy vendégházat egy másik városban, ahova vonattal utaztunk le. A záróvizsgák előtti lazítás szintén nagyon jó volt a kirándulás közben, mert végül is most kezdtük a felnőtt életünket, ezért már veszélyesebb dolgokba is belevághattunk. Például a vidéki kocsmatúra mellett később a motorozásba is. A baráti körömből többen is megszereztük motorra a jogosítványt, és el is döntöttük, hogy valamikor szervezünk majd egy több napos motoros kirándulást. Már le volt foglalva a szállás, és persze ilyenkor történik mindig a legrosszabb. Defektes lett ugyanis a motorom.

A haverom szerencsére gyorsan kapcsolt, és azt mondta, nézzem meg a motortire.hu webshopját, ott biztosan akad megfelelő motorgumi a járgányomhoz. Náluk az összes lehetséges méret megtalálható, és ha szeretném, még márka szerint is választhatok. Ráadásul közép- és drágább árfekvésű termékeket is forgalmaznak, így mindenki eldöntheti, hogy milyen szempontok alapján választ terméket.

Nagyon tetszett az ötlet, úgyhogy meg is néztem a motortire.hu motorgumi választékát. Nem volt nehéz megtalálni a megfelelő méretet, amit kerestem, és szerencsére pont volt is raktáron. Bár akkor sem lett volna akkora nagy baj, ha éppen nincsen, mert elolvastam az összes tájékoztatót a megrendelési és szállítási folyamatokról, és a motortire.hu erre az esetre is rendelkezik bevált stratégiával, hogy minél gyorsabban megérkezzen a kívánt termák. Ami még lényegesebb, hogy ez idő alatt folyamatosan tájékoztatnak a dolgok állásáról, ami kiszámíthatóbbá és kellemesebbé teszi az ügyintézést.

A megrendelt gumik szállítását is meg tudták volna oldani futárszolgálattal, de időközben kiderült, hogy a motortire.hu motorgumi szervizzel is rendelkezik. Ha már így alakult és úgyis náluk van az új motorgumi, eldöntöttem, hogy azoknak a felszerelését is rájuk bízom. Ez nagyon jó ötletnek bizonyult, mivel amellett, hogy a szerelő profin elvégezte a kért munkát az előre megbeszélt időpontban, amikor nekem így már csak a motort kellett magammal vinnem a műhelybe, számos kisebb jótanáccsal is ellátott. A defekt ugyanis olyan probléma, ami azonnal és látványosan ellehetetleníti a közlekedést a motorral, de nem mindegyik lehetséges meghibásodás megy végbe ilyen drasztikusan, ami a motorgumihoz vagy a kerék többi részhez köthető. Pedig motorozás közben a legkisebb apró hiba is komoly veszélynek tehet ki bennünket, főleg akkor, ha még az időjárás sem kedvez azoknak, akik lusták voltak megfelelő tapadású és minőségű motorgumira költeni.

motorgumi

Az időjárás és annak változása ugyanis csak az egyik olyan tényező, amely szükségessé teszi a motorgumi és kerék rendszeres ellenőrzését és cseréjét. A másik az esetleges kopások, anyagfáradások kiszűrése, ilyen szempontból is érdemes szakemberrel megnézetni időnként a motorunk kerekét. Szabad szemmel ez a probléma sem mindig látható az elején, de nem érdemes semmit sem a véletlenre bízni, főleg egy hosszabb utazás előtt. Ezért úgy döntöttünk, hogy még az út előtt gyorsan foglalunk pár időpontot a motortire.hu-nál az egész csapat motorgumijainak ellenőrzésére. Mivel mindig fő a biztonság, ezt a pár percet érdemes rászánni az életünkből, főleg akkor, ha egy ilyen közvetlen, barátságos szakemberbrigád végzi a munkát.