Mikor a szálláson szeretsz bele a nappalid leendő polcába

Imádok nyaralni. Minden évben elmegyünk a párommal, Levivel nyáron pár hétre, kikapcsolódni, újra töltődni a munkákkal teli hónapok után. Mindig jó érzés, mikor a reptér felé taxizunk, akkor már érzem, hogy most pár hét nyugalom vár rám és senki sem zavarhat meg minket. Azonban tavaly nyáron egy hosszabb betegség miatt kiestem a munkából jó pár hónapra, így a nyaralásra szánt büdzsé is lecsökkent. Mivel semmiképpen sem szerettük volna kihagyni a szokást, úgy döntöttünk, hogy Magyarországon belül keresünk egy jó kis apartmant, ahol megszállhatunk. A jól bevált oldalon álltunk neki a keresésnek a neten és hamar rá is bukkantunk a tökéletes szállásra. Egy teljes lakásról volt szó, modern berendezéssel, napfényes, hatalmas ablakokkal rendelkező nappalival, letisztult, egyedi kialakítással. Azonnal beleszerettem a kis kuckóba és mondtam is Levinek, hogy rögtön le kell csapnunk rá, még az ára is teljesen korrekt volt. Mivel Levinek is tetszett a szállás, le is foglaltuk két hétre. 

Már a szállásról készült fotók nézegetése közben észrevettem a polcrendszert, ami a nappaliban foglalt helyet. Rögtön megtetszett az egyszerű kialakítása, egy teljesen klasszikus fém polcrendszer volt az. Mikor odaértünk, már pont nem volt a fejemben, de este, mikor a nappaliban pihentünk, ismét feltűnt, hogy milyen jól illene ez a mi nappalinkba is. Levitől kérdeztem, hogy neki tetszene-e, ha a mi lakásunkba állna egy ilyen polc. Mivel neki is bejött az ötlet, hogy beszerezzünk egy ilyet, elterveztem, hogy reggel megkérdezem a szállásadót, honnan vásárolta a fémpolcot. Levi is támogatta ezt az ötletemet. 

Reggelinél fel is hívtam Sárát, akié a lakás. Egy fiatal, kedves, segítőkész leányzóról van szó, aki készségesen válaszolt a polccal kapcsolatos kérdéseimre. A Rackinglog nevezetű, fém polcokat forgalmazó cégről mesélt, hogy tőlük rendelte ezt a polcrendszert. Mivel még sosem hallottam róluk, megkértem Sárát, hogy mondja el a tapasztalatait velük kapcsolatban. Szerencsére csupa jó dolgokat hallottunk, így nem volt nehéz dönteni. Miután leraktam a telefont, akkor láttam, hogy Levi már a gép előtt ül és a cég honlapját böngészi. Én is odaültem mellé, hogy megnézzem, miket kínál ez a Rackinglog. A honlapot átfutva rögtön feltűnt, milyen igényesen van kialakítva az egész. Részletesen ismertették minden náluk kapható polc jellemzőit, a megrendelés menetét, a kiszállítást, összeszerelést. Kiderült számunkra, hogy az összeszerelés ára már benne van az árajánlatban, így nem kell külön azzal foglalkoznunk, miután megkapjuk a polcelemeket, hogy mi szereljük össze őket. No, nem mintha nehéz lenne az az összeszerelés egy laikus számára, mivel a polcelemek csavarmentesek, így egyszerűen össze lehet őket rakni. Mivel pontosan tudtam, hány méteres az a fal, ami elé a polcot szerettem volna rakni a lakásban, és mekkora széles és magas polcot szeretnék, az árajánlatkérésben pontos értékeket tudtam megadni a cég számára. Az adataim megadása után írhattam le a kérést, majd miután elküldtem, nem volt más dolgom, mint várni, hogy megérkezzen az e-mail fiókomba az ajánlat.

Gondoltam, hogy úgyis beletelik minimum egy napba, míg megkapjuk, ezért nem ültünk a szálláson egész nap Levivel, hanem elmentünk a környékre körülnézni, kirándulni. Miután este hazaértünk, nagy meglepetésemre már meg is érkezett az ajánlat. Nagyon gyorsak ennél a cégnél. Megnéztük Levivel, hogy mit kaptunk és mikor megláttuk az összeget, először nem akartunk hinni a szemünknek. Egy igen kedvező összegű ajánlatot kaptunk, őszintén szólva, többre számítottunk. Nagyon örültünk, hogy ilyen olcsón megússzuk ezt a polcbeszerzést. Már ráfért a nappalinkra a felfrissülés és ez a fém polcrendszer pont odaillett. Természetesen nem teketóriáztunk, azonnal elfogadtuk az ajánlatot egy válasz e-mailben. Utána pár napig nem foglalkoztunk ezzel, élveztük a nyaralásunkat, fürdőbe mentünk, várost néztünk, majd egyik délután kaptam egy hívást a cégtől, miszerint megkapták az ajánlat elfogadást és szeretnének időpontot egyeztetni, mikor tudják majd kiszállítani a polc elemeket. Mondtam a telefon túlsó végén ülő hölgynek, hogy mi jelenleg nyaralunk és csak leghamarabb másfél hét múlva leszünk otthon. Azt a választ kaptam, hogy ez egyáltalán nem probléma, a vevő dönti el, mikor tudja átvenni a terméket. Tetszett ez a hozzáállás, hogy nem ők akarnak ránk erőltetni egy időpontot, hanem alkalmazkodnak hozzánk és a mi kezünkben van az irányítás. Megbeszéltünk egy olyan dátumot, amikor mi már biztos otthon leszünk, a hölgy is feljegyezte magának, aztán folytatódott tovább a nyaralásunk. 

Mire hazaértünk, szinte ki is ment a fejemből az egész, egy telefonhívás juttatta eszembe, mit is beszéltünk meg a Rackinglog-gal. Azért értesítettek, hogy másnap érkeznek a szakemberek a polcelemekkel, hogy összeszerelhessék őket. Megköszöntem, hogy korrekt módon tájékoztattak egy nappal előtte, hiszen bárkivel előfordulhat, hogy elfelejti az előre lefixált dátumot. Mint ahogy velem is ez történt. Másnap reggel már izgatottan vártam, hogy mikor csengetnek a Rackinglog-tól. Már alig vártam, hogy végre ott álljon az új polcunk és fel tudjak rá pakolni mindent, amit a régiről előző este leszedtünk. Levi időközben elment dolgozni, én szerencsére el tudtam intézni a munkahelyemen, hogy aznap otthonról dolgozhassak. Még szerencse, hogy ilyen rugalmasak a főnökeim. Nem sokkal kilenc óra után végre csengettek, csak úgy felpattantam a kanapéról és rohantam is az ajtóhoz. Természetesen a Rackinglog munkatársai voltak, rögtön fel is engedtem őket a kaputelefonnal. Mikor felértek az emeletre, én már az ajtóban álltam és integettem nekik, merre jöjjenek. Gyorsan bepakolták a lakásba a fém polc elemeit, majd miután elmondtam nekik, hogy hol kell összeszerelni, hamar neki is álltak a munkának. Én addig a kanapén ültem, próbáltam dolgozni a laptopról, de jobban érdekelt, hogy szerelik össze ezt a csavarmentes csodát. Ennek a kivitelnek köszönhetően tényleg gyorsan végeztek vele, egy órán belül már állt is a polc. Miután végeztek vele, a kezembe kaptam a számlát, amit átutalással kértünk, valamint a garanciapapírokat is. A szakemberek távozása után már neki is álltam, hogy az előző polcról lepakolt dolgokat felpakoljam az újra. Miután végeztem, lőttem is a fotót Levinek, hogy ő is láthassa, milyen jól választottunk.

Mikor este hazajött, élőben is megcsodálhatta az új szerzeményünket. Neki is nagyon tetszett a polcrendszer, megnézte közelebbről is és szerinte tényleg nagyon tartós fémből készült, így nem kell attól félnünk, hogy hamar elkopik, vagy tönkremegy. A holmijaink is nagyon jól mutatnak rajta, szóval tényleg remek döntés volt, hogy hallgattunk Sárára, a szállásadónkra. Mivel anyukámék is terveznek mostanában lakásfelújítást, lehet bedobom nekik az ötletet a nappaliban lévő polc lecserélésére. Szerintem az ő lakásukban is remekül mutatna a Rackinglog fém polca.