Bált rendeztünk a vendégházban, Elza jelmezt kellett szereznünk

Az, hogy van egy vendégházunk, sok előnnyel jár, és most nem csak arra gondolok, hogy persze bevételünk van abból, hogy kiadjuk a szobákat. Egy valódi fogadósnak nem csak annyi a dolga, hogy rendben tartja a hotelt, hanem sokszor neki kell a szórakoztatást is biztosítania. Ezért én is már elég sokszor szerveztem kisebb partit a vendégeknek.

Azért van néhány jó tanács, amit megtanultam a partik alkalmával. Én ilyenkor folyamatosan azt mondom, minden rendben, amikor az emberek segítséget akarnának nyújtani. De ha valaki elég nagylelkű ahhoz, hogy segítséget nyújtson, fogadd el. Segítenek összeállítani egy sajttálat, kirakják a gyertyát, az edényeket, így az utolsó részletekre koncentrálhatsz közben, nem kell mindent neked csinálnod. És inkább adj magadnak 25% -kal több időt, mint amennyire szükséged van. Néha mindannyian egy kicsit ambiciózusabbá válunk, és úgy gondoljuk, hogy meg tudjuk ítélni a munka mennyiségét és hosszát. Egy órányi munka 20 perc alatt? Igen, ez nem fog összejönni, nem számít, mennyire meg van szervezve minden. Mindig egy kicsit több időt adok magamnak, amikor egy eseményt tervezek, így ha úgy gondolod, hogy szükséged van egy órára, adj magadnak egy órát és 15 percet. Mindig jobb meghívni egy-két barátot egy kicsit korábban, hogy segítsen dekantálni a bort, keverje össze a koktélokat, mielőtt a többi vendég érkezik. Ők nem csak segítenek a stressz megszüntetésében, hanem kevésbé kellemetlen lesz, ha a véletlenszerű “plusz egy” fő megjelenik a partin, és mondjuk el kell helyezni. A legrosszabb a kínos csend, így töltsed fel ezeket a szüneteket kedvenc zenéddel, ami még nem túl hangos, és beszélgetni is lehet mellette. A jó házigazda képének való megfelelés azt jelenti, hogy mindig a gazda felelős az otthonába érkező vendégek minden élményéért. Ő felelős azért, hogy gondoskodjon róluk, és mindenki jól lakjon, ne menjenek haza éhesen, és persze mindenki jól is érezze magát. De közben a háziasszonynak is lélegezni kell, és győződj meg róla, hogy te is szórakozol, nem rohangálsz folyton. Fontos, hogy az ember ha már partit rendez, élvezze az ízletes ételeket, kortyolgasson egy frissítő italt, és szánjon időt arra, hogy a közeli barátaival vacsorázzon.

A legutóbb például jelmezbált rendeztem, mert éppen farsang közelében voltunk. Mindenki nagyon lelkesedett az ötletért, többen már jó előre gondolkoztak, hogy majd minek is fognak öltözni. Náluk a családnak már megvolt a jelmeze, egyedül a lányom nem tudta még, hogy mi legyen. Ekkor kitalálta, hogy Elza lesz, mert a Jégvarázs a kedvenc  filmje. Ez egy jó ötlet volt, viszont elég konkrét is, és ez a jelmez nem olyan, mint a szellem, amit én is meg tudok oldani otthon. Ehhez bizony meg kellett rendelni a jelmezt valahonnan. De nem tudtam, honnan is szerezhetnék be ilyen jelmezt. Ekkor a férjem elkezdte nézni a netet, hol is találhatnánk ilyesmit. Mert arra már nem volt időnk, hogy bemenjünk a városba, és ott nézelődjünk.

Ekkor meg is találta a Játékwebshop nevű oldalt, ahol több Elza jelmez is volt, volt belőle többféle méret és típus is. Végül kiválasztottuk a lányommal közösen, hogy melyik tetszik neki a legjobban, és gyorsan kihozták, tudta viselni a partin is. De emellett ebben a webshopban persze nem csak jelmezek vannak, hanem még sok más játék is. Például a fiúknak is vannak különböző építő játékok, logikai játékok, autók meg egyéb elektromos játékok. A fiamnak egy hónap múlva lesz a szülinapja, és biztos, hogy a Játékwebhoptól fogunk megint rendelni, mert sokkal egyszerűbb és könnyebb így a vásárlás. Biztos, hogy jó áron találunk eredeti játékokat.