A turistaház fürdője nagy hatással volt rám

A hétvégét egy álomszép vidéki turistaházban töltöttük a családommal. Nagyon jól éreztük magunkat, egyálalán nem volt kedvem hazajönni. Imádom a nyugis, békés természetet, és z ebben a környezetben lévő aranyos házikókat. A mi turistaházunk dizájnja, stílusa nagyon jó volt, rendkívül ízlésesen volt berendezve. A legjobban a fürdőszoba tetszett.

Az itthoni fürdőszobámmal egyáltalán nem vagyok megelégedve. A csempe már kopottas, a fürdőkád eléggé megsárgult, a szekrények ósdik. Sajnos nincs most annyi pénzünk félretéve, hogy fel tudjuk újítani, azonban úgy döntöttem, hogy veszek néhány tárgyat, amivel feldobhatom és kényelmesebbé tehetem a fürdőt. A vendégházban sem volt minden olyan modern és csillogó, csak egyszerűen ügyesen voltak összeválogatva a tárgyak, a dekorációk.

Úgy gondolom, hogy nem rendelkezek túlságosan jó ízléssel, vagy csak az ötletek hiányoznak, nem tudom, de az biztos, hogy lakberendezőnek nem lennék túl jó. Ezért az online felületeken kerestem segítséget. Rövid kutakodás után rátaláltam a furdoszobaotletek.hu internetes oldalra, ahol számos tuti jó tipp található.

A weboldalon arról írtak, hogy a fürdőszoba szőnyeg lehet a fürdő egyik ékköve, ha jól választjuk azt ki. A szőnyeg kiválasztásánál érdemes figyelni néhány igen fontos tényezőre: a színére, az alakjára, az anyagára, a vastagságára, illetve a tapadására is.

A fürdőszobába nem szükséges túlságosan nagyméretű szőnyeget választani, hiszen teljesen elég, ha a rendeltetésének megfelel, azaz kényelmet biztosít a fürdés után. A vastagsága is ezt szolgálhatja, ugyanis lényeges, hogy meleg legyen a szőnyeg és ne a hideg padlót érezzük a lábunk alatt, amikor kiszállunk a kádból vagy a zuhanykabinból. Színben érdemes azt keresni, ami passzol a fürdő árnyalataihoz, így tud majd a helyiség igazán hangulatos lenni.

A szőnyeg anyagára is lényeges figyelni, hiszen egy puha szőnyeg igazán kellemes érzetet képes biztosítani. Egy jó szőnyeg anyagának mindenképpen bőrbarátnak kell lennie. Fontos, hogy ne okozzon allergiás reakciókat. A weboldalról megtudtam, hogy közkedveltek a pamutból készült szőnyegek, mivel kifejezetten jó a nedvszívó képességük, ráadásul a tapintásuk is igazán kellemes, allergiát sem okoznak és lehet mosógépben is mosni őket, akár magas hőfokon is. A természetes alapanyagú fürdőszoba szőnyegeknek számos előnyük van: hipoallergének, a nedvszívó képességük nagyon jó, szagtalanok és antibakteriálisok, nem gyűrődnek, tartják a formájukat, selymes a tapintásuk, illetve a színüket is sokáig megőrzik.

Az eddig említett tényezők mellett még rendkívül fontos a jó nedvszívó képesség és a csúszásgátló hátlap is. Ezáltal elkerülhetővé válik a kellemetlen nedves érzett, illetve a megcsúszás, leesés esélye is.

A weboldalon olvasottak igen hasznosnak bizonyultak. Úgy gondolom, hogy már egy okosan kiválasztott fürdőszoba szőnyeggel sokkal szebbé és kényelmesebbé tehetem a fürdőszobámat. Számos támpontot kaptam ahhoz, hogy a boltban milyen szőnyeget válasszak. Összeállt a fejemben a kép, hogy mire vágyok, mi az, ami jól mutatna, miközben hasznos is lenne

Bár tudom, hogy ennyitől nem lesz olyan gyönyörű a fürdőm, mint a turistaházban volt, de legalább egy kicsivel stílusosabb lesz. Amint lesz egy kis félretett pénzünk, szorgalmazni fogom, hogy újítsuk fel a fürdőszobát.