Nyaralás előtt új autógumikat kellett venni

A családommal rengeteget kirándulunk. Amikor csak tehetjük, kimozdulunk otthonról. Ebben benne vannak az egynapos, rögtönzött kiruccanások, és az előre megtervezett, hosszabb nyaralások. Édesapám imád vezetni, ellenben nagyon fél a repüléstől, így adott, hogy mindig autóval megyünk mindenhova, külföldre is. Olyan úti célokat választunk, amik autóval könnyen megközelíthetőek, ennek viszont egy olyan hátránya van, hogy nagyon messzi országokat nem tudunk meglátogatni, hiszen azért napokat nem akarunk autózni.

Amikor több napos kirándulásra megyünk, sosem szoktunk klasszikus szállodába menni. Egyszerűen nem a mi stílusunk, és feleslegesnek tartjuk, ráadásul drága is. Mindig panzióban vagy apartmanban szállunk meg, ahol tudunk főzni magunknak és a hely is nagyobb. Mivel autóval megyünk ugye mindig nyaralni, ezért az sem fontos szempont, hogy például a belvárosban legyen a szállás, vagy közel a látnivalókhoz, hiszen a kocsi szabad mozgást biztosít nekünk.

Mindig még a szezon kezdete előtt szeretünk menni, mert olyankor még nem olyan nagy a tömeg, nem érezzük azt, hogy minden csak turistákkal van tele, így jobban megismerhetjük az adott város mindennapjait is.

Kedvenc nyaralóhelyünk Horvátország, már rengetegszer voltunk ott, szinte minden zugát bejártuk, de egyszerűen imádjuk, megunhatatlan. Idén is a horvát tengerpartot választottuk a nyári feltöltődés színhelyéül, egy picike szigetet. Már februárban lefoglaltuk az apartmant június elejére. Rögtön a suli befejeztével indulunk is, alig várom.

Azonban így, az indulás előtt egy hónappal jött egy nem várt esemény. Apa a szervizben bevizsgáltatta az autó nyári gumijait, és kiderült, hogy ugyan a városban még el lehetne grasszálni velük pár hónapig, de egy ilyen hosszú útnak, mint innen Horvátországig, életveszélyes lenne belevágni.

Így hát nem volt mit tenni, ki kellett cserélni a teljes nyári gumi szettet. Azonban a szerelőnél azt mondták, hogy nem tudják időre megrendelni a kért gumikat, keressünk más lehetőséget. Ha szerzünk gumikat, ők szívesen felrakják indulás előtt, de ők most nem tudnak szállíttatni. Ezen felül azt mesélte apa, hogy ha meg is tudták volna rendelni ott őket, akkor sem kérte volna, mert majdnem dobott egy hátast, amikor meglátta az árakat.

Beindult tehát a keresgélés, hogy egy hónappal indulás előtt honnan lehet lehetőleg jó áron és minél hamarabb nyári gumikat venni. Rengeteg fórumot, Facebook-oldalt átolvastunk, apa beszélt barátokkal és autós szakemberekkel, és végül így talált rá a www.gumidiszkont.hu nevű honlapra.

Ezt az oldalt a Schnell Service 2000 Kft. üzemelteti, és autógumik és abroncsok árusításával foglalkozik. Szerencsére egy nagyon könnyen kezelhető és átlátható weboldalról van szó, ráadásul csomó hasznos információ található meg itt.

Mivel apa sem túl jártas az autógumik területén, hiszen eddig nem neki kellett megrendelnie, ezért az elején tanácstalan volt, hogy pontosan mire is van szüksége. Szerencsére az ilyen vásárlókkal is számoltak az oldal készítői, mert három féle keresési lehetőség van. Méret alapú, autó típusa alapú és kulcsszó alapú. Apa az autónk típusa alapján keresett rá a gumikra, mert a méretekkel nem volt tisztában. Négy rublikát kell kitölteni, és már fel is sorakoznak a jobbnál jobb árú gumik, amiket fel lehet tenni az autódra. Nagyon jól működik. Csodálkoztunk azon is, hogy mennyivel olcsóbb volt itt, mint amennyiért a szervizben kínálták őket.

Azonban aki nem akarja a honlapra bízni a választást, annak minden szükséges infót megadnak az általános információk fülnél. Akit érdekel, megtudhatja, hogy mi az a sebesség index és terhelési index, mit takarnak a gumiabroncs jelölései. Ezen felül hasznos tanácsokkal látnak el minket a gumik tárolásával kapcsolatban.

A szolgáltatásaik közé tartozik a házhozszállítás is, és ha délig leadjuk a rendelést, már másnap megkaphatjuk az új gumikat. Ha dél után érkezik be rendelés hozzájuk, akkor két nap múlva lehetséges az átvétel, tehát iszonyú gyorsan dolgoznak. Ha valaki nem szeretne a házhozszállításért pluszban fizetni, a 9 átvételi pont egyikén átveheti a rendelését, apa is ezt a verziót választotta.

Ezen felül, mivel interneten keresztüli rendelésről van szó, ezért a kézhez kapás után 14 napon belül indoklás nélkül visszavihető a termék, és visszakapjuk az árát. Nekem ez is baromi szimpatikus, és apának is az volt.

A nyitó oldalon amúgy fel vannak tüntetve a kedvenc téli- és nyári gumik, az átvételi helyek és hogy egy 100%-ban magyar cégről van szó.

Végül innen rendeltünk, 2 napon belül meg is kaptuk a gumikat, és apa már fel is rakatta őket a szerelőnél. Most már minden készen áll a nyaralásra.