Könnyebbé teszi az utazást egy tetőcsomagtartó

Egész életemben nagyon szerettem utazni, kirándulni. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy a párommal is egy túrán ismerkedtem meg. Egy baráti társasággal indultunk a több napos kirándulásra, ahová ő szintén a barátaival érkezett. Sokat beszélgettünk, és hamar egyértelművé vált a számunkra, hogy rengeteg közös van bennünk. Mindketten tudtuk kezdettől fogva, hogy a kapcsolatunk több lesz egyszerű barátságnál. Azóta sok minden történt, és néhány éve családot alapítottunk. Két kisfiunk van, és a jövőben tervezzük tovább bővíteni a családunkat. Az utazás iránti szenvedélyünket a gyerekek mellett sem vesztettük el. Rendszeresen szállunk meg turistaházakban, ahol nagyon szeretünk más családokkal, vagy baráti társaságokkal megismerkedni. Egyszer egy különösen barátságos turistaház vendégei voltunk. Kicsi ház volt, otthonos, családias…a személyzet és a tulajdonos pedig nagyon kedvesek. Érkezésünkkor kialakult egy kissé komikus helyzet, ugyanis a csomagtartónk annyira meg volt tömve, hogy kinyitáskor minden kigurult belőle. Az ott dolgozók készségesen a segítségünkre siettek. Az egyikük még egy tippet is adott nekünk: be kellene szereznünk egy tetőcsomagtartót, különösképpen, ha a családban várható még létszám-növekedés. Akkor jót nevettünk ezen, azonban hetekkel később komolyan elkezdtünk gondolkozni egy plusz szállítóeszköz vásárlásán.

A neten találtunk rá az autofelszerelesek.hu nevű honlapra. Első ránézésre nagyon szimpatikus és jól átlátható webshopnak tűnt. A csomagtartók megtalálása meglehetősen gyorsan ment. A leírásból is láttuk, hogy ezek a szállító eszközök pontosan arra vannak kitalálva, amire nekünk is szükségünk van: az autók tároló kapacitásának növelésére. Sok előnnyel rendelkezik, például azzal, hogy könnyen fel-és leszerelhető. Amennyiben nincs elég hely a csomagtartóban, nagyon nehézzé válhat egyes táskák vagy bőröndök elérése, ha út közben lenne rá szükség. Arról is olvashattunk, hogy a kocsi csomagtartójának túlzott terhelése mennyire veszélyes lehet, mivel a csomagok hirtelen fékezéskor ki is eshetnek a járműből. Milyen szerencse, hogy velünk csupán állóhelyzetben történt meg ez a “baleset”, valódi kellemetlenséget nem okozva…

Számos különböző típusú tetőcsomagtartót láttunk az oldalon. Először ki kellett választanunk autónk típusát, hogy könnyebben kiigazodjunk a találatok között. További szűrők beállítására is volt lehetőség: kiválaszthattuk, hogy milyen anyagú, illetve milyen színű legyen a csomagtartónk…valamint a rúd kialakítása, a csomagtartók zárhatósága, márkája, ára szerint is válogathattunk.

Miután sikerült kiválasztanunk a legmegfelelőbbet, körülnéztünk, hogy mi minden kapható még a weboldalon. A csomagtartók mellett többféle sporteszköz szállító is elérhető volt. Láttunk sokféle biciklitartót: tetőre, hátsó ajtóra, vonóhorogra szerelhetőt. Ezenkívül síléc és vízisport szállítókat is felfedeztünk. Meg is jegyeztem, hogy valószínűleg a későbbiekben még vissza fogunk térni erre a honlapra. Ugyanis ahogy a gyerekek egyre nagyobbak lesznek, biztosan szeretnénk majd minél több sportot kipróbálni együtt.

A szállító felszereléseken túl még sok egyéb hasznos autós kiegészítővel találkoztunk. Kapható itt ablaktörlőlapát, kartámasz és könyöklő, lökhárító védő, hólánc, autószőnyeg…sőt még eletromos biciklit vagy motort is vásárolhatunk.

A honlaphoz tartozik egy blog is, ahol érdekes írásokat olvasgathatunk a termékekkel kapcsolatban. Véleményem szerint ez nagyon hasznos lehet bárki számára, aki valamilyen autós felszerelés vásárlásán gondolkozik, vagy egyszerűen csak kíváncsi a működésükre.

Amennyiben még nem állunk készen csomagtartók vásárlására, bérlésre is van lehetőség. A weboldal “Bérlés” alcímére kattintva érhetjük el az ehhez szükséges tudnivalókat.

Ha pedig szeretnénk a cég friss híreiről, ajánlatairól az elsők közt értesülni, regisztrálhatunk magunknak vásárlói fiókot, vagy a feliratkozhatunk a hírevélre.

A mi számunkra mindenesetre egy nagyon hasznos felfedezés volt ez a honlap, és remélem, hogy a jövőben minél több kirándulásra elkísér majd minket az új tetőcsomagtartó.