A fogam miatt füstbe ment túra

Itt volt már az ideje egy kis kikapcsolódásnak, így elhatároztam, hogy elmegyek túrázni. Szeretek egyedül kirándulni, sétálni, de nagyobb távokat is tettem már meg magányosan. Találtam egy nagyon helyes kis turistaházat a hegyekben, így már szálláshelyem is volt. Nem terveztem hosszú túrát, egyetlen éjszakát töltöttem volna csak a házban.

A túra első napján lelkesen felkerekedtem és a természet szépségeit élvezve és csodálva oda is értem estére a kis turistaházhoz. Még délután elkértem a ház kulcsát a faluban lakó erdésztől, akinek a felesége meg is vendégelt egy tál házi rétesre. Jót beszélgettünk, majd folytattam utamat a házhoz. Este kipakoltam a legszükségesebb dolgokat, lefekvéshez készülődtem, amikor éreztem, hogy belenyilall a fájdalom az egyik fogamba. Próbáltam nem figyelni rá, de fél órán belül már annyira fájt, hogy könnyek szöktek a szemembe. Évek óta le volt törve ez a fogam, még egy balul elsült síelés alkalmával kellett búcsút mondanom egy részének. Azóta természetesen látta fogorvos, de még nem szántam rá magam a probléma végleges orvoslására. Szidtam is magam emiatt, amikor fájdalmak között forgolódtam a hálózsákomban. Nem bírtam tovább, gyorsan összepakoltam és megindultam a faluba. Ez éjszaka, telefonnal világítva elég nagy kihívás volt, de mindenre elszánt voltam, annyira fájt már a fogam. Gyorsabban leértem, mint estefelé fel a házhoz; a faluban becsöngettem az erdészhez és sűrű bocsánatkérések közepette vázoltam neki a helyzetet. Azonnal autóba pattant és már vitt is a közeli városba, ahol az egyik ismerőse dolgozott fogorvosként.

AZ éjszaka közepén hajlandó volt ellátni a fogorvos. Miközben a fájós fogamat szemrevételezte, én a rendelő falára kirakott plakátokat néztem. Volt ott a helyes fogmosási technikáról szóló, az implantátum fog behelyezését bemutató, a gyökérkezelést leíró… A többit nem tudtam megnézni, mert nem tudtam elfordítani a fejem. Viszonylag hamar orvosolva lett a helyzet, a fájdalom elmúlt és olyan állapotba hozta a fogorvos a fogamat, hogy kibírtam néhány napig, amíg eljutottam a saját fogorvosomhoz. Az éjszakai kaland után már nem mentem vissza a turistaházba, az erdészéknél töltöttem az éjszakát. Nem tudtam elégszer megköszönni nekik és a fogorvosnak, amit értem tettek.