Kirándulás közben is rájöhet az ember, hogy milyen fontos is a motorolaj.

Az új kedvenc szabadidős tevékenységem, a túrázás. Egyedül, a párommal, a barátaimmal, a családommal, teljesen mindegy, a lényeg, hogy a társaság jó legyen és akárki, aki részt vesz benne, gondolja komolyan és élvezze.

A múlt hónapban is terveztünk egyet, ez esetben a barátokkal, melyhez azért egy keveset autózni is kellett. Mint kiderült ez nem is volt olyan kevés, így szállást is kellett keresünk.
Nem tartott túl sok ideig egy éjszakára találni szállást, inkább az volt a probléma, hogy túl sokan voltunk. Így tovább keresgéltünk és megtaláltuk a megfelelő megoldást. Maradjunk a helyszínen egy nappal tovább és béreljünk kis egy turistaházat az erdőben. Nem is turista, inkább menedékház volt. De nagyon takaros. Mindenkinek nagyon tetszett és le is foglaltuk. Nem beszélve arról, hogy tökéletes helyen volt a túra szempontjából. Készen álltunk, az indulásra.

Bepakoltunk mindent, ami egy ilyen hétvégéhez kell, és teljesen bezsongott az egész társaság, hogy micsoda mulatság lesz ez az egész. Én is nagyon izgatott voltam.
Minden kötelező túrafelszerelést eltettem, a fejlámpától elkezdve a kulacson át, a fájdalomcsillapítóig. Ruhák, bogrács és minden olyan hozzávaló, amely egy kiadós paprikás krumplihoz, valamint pörköltköz kell.

Pénteken korán reggel volt gyülekező, 4 autóval mentünk, igyekeztünk konvojban haladni. Én voltam a sor elején, mivel én tudtam pontosan az utat. Idő közben, egyszer meg kellett állni egy tankolás és WC szünetre, egy benzinkúton. Amíg mindenki végezte a dolgát, én vettem egy kávét és kicsit nézelődtem a benzinkút kínálatában. Főként a motorolajak érdekeltek, hiszen az az a termék, amely aránylag (persze jó esetben nem), de gyorsan fogy, illetve gyakori cserére szorul. És ahhoz képest egy elég költséges dolog.

Megnéztem pár különböző terméket, melyeket reálisan én is használnám és egészen elképedtem, hogy ez ilyen sok pénzbe kerül és idáig fel sem tűnt. Valószínűleg mindig azért, mert a szükség törvényt bontott és a lényeg az volt, hogy vegyek gyorsan, mert különben baj lesz. De most, hogy nem kellett izgulni, elég soknak tűnt. Ezért úgy döntöttem, hogy felírom magamnak a keresett terméket és utána nézek az interneten, hátha találok ott olcsóbbat.

Idő közben erre nem jutott lehetőség, mivel mindenki vissza jött a mosdóból és indulnunk kellett tovább. Amikor megérkeztünk a helyszínre, kiosztottuk a feladatokat, hogy ki mit készít elő, vagy kipakol, vagy a szobákat kiosztja. Én egy igen csak hamar elvégezhető feladatot kaptam, így még jutott egy kis időm arra, hogy folytassam a motorolajjal kapcsolatos kutatásomat.
A következő lépések sem tartottak túl sokáig. Az internetes böngészőm és a termék leírásának és megnevezésének segítségével igen hamar találtam jó pár találatot, melyek közül csemegézhettem. És meg is találtam a legjobb oldalt. Egy olyan webes áruházat, ahol a legjobb minőségű motorolajak a legjobb áron kaphatóak. Ég és föld volt a különbség. Rettentően feltűnő volt, hogy a benzinkutak óriási árréssel dolgoznak. Egy kicsit elszomorító is. De ez már csak ilyen. A lényeg, hogy egy légből kapott ötlet miatt rátaláltam arra az oldalra, ahonnan a legjobb lesz motorolajt rendelni, ha kell. És így nem is a legolcsóbb elvén fogok választani, ezzel az autómnak is növelve az élettartamát.

Ez után visszatértem a barátaim közé és segítettem még a konyhában előkészíteni a vacsora hozzávalóit, meg pár szendvicset, hogy amint lehet, indulhassunk is kirándulni.
Fantasztikus helyeken jártunk, nagyon jól szórakoztunk, nagyon finomakat ettünk és nagyon jókat beszélgettünk. Egy tökéletes hétvége volt, ahol mindenki egytől egyik remekül érezte magát.

Egy kis extra érdekesség a hétvégével kapcsolatban, a hazafele úton észrevettem, hogy az olajszint mérő mutató igen csak alacsonyan van, így a mosdó szünetben felnyitottam a motorházat és megmértem az olajszintet. Valóban alacsonyan volt. Még simán hazaértünk vele, sőt, de azért biztos, ami biztos, otthon megrendeltem az új weboldalról egy flakon jó minőségű motorolajt, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen a benzinkútra rohanni érte.