A vendégházak is rejtenek még meglepetéseket

Legyen akár ősz, akár nyár, a családdal mindig örömmel járjuk a természetet. Mivel már kisbabakorom óta mindig visznek magukkal kirándulni és túrázni, ezért magától értetődő volt, hogy a későbbiekben ez nekem is nagy szenvedélyem lesz. Ma már nem csak velük megyek szívesen a természetbe, de a barátaimmal és a párommal is. Ilyenkor általában csak egy napos kirándulásokat szoktunk szervezni, azonban akad olyan is, amikor több napra megyünk. Ilyenkor mindig vendégházakban vagy turistaházakban szoktunk megszállni. A legutóbbi ilyen alkalommal vettem észre, hogy az ott található szappan mintha más lenne, mint a boltban kapható. Sokkal természetesebbnek tűnt, nagyon jó illata volt és egyedi is. Éppen ezért a távozásunk napján a tulajdonostól meg is kérdeztem, hogy honnan van ez a szappan. Ekkor ő örömmel számolt be arról, hogy ezt a saját kezével csinálta.

Neki köszönhetően ismerhettem meg a pipereporta.hu oldalát. Ő ugyanis innen szokta vásárolni a szappankészítéshez szükséges termékeket. Mi minden kell egy szappanhoz? Az otthoni elkészítéséhez szükség van színezőkre, lúgokra, olajokra, vajakra, tejporokra, viaszokra, kozmetikai anyagokra, és egyéb szappanos kiegészítőre, mint pl. szappanöntő forma. Ha valóban egyedi szappant szeretne valaki készíteni, akkor a megfelelő színezők kiválasztása elengedhetetlen. A pipereporta.hu oldalon ezen belül is számos típus közül választhatunk: Eazycolours kozmetikai színezők, glitterek, mica porok. Nagyon szép színek vannak a weboldalon, ezért akár a kedvenc színeidet is kombinálhatod a számodra tökéletes szappan létrehozásához.

A blogoldalon nagyon sok cikket olvashatsz magáról a szappankészítésről, de akár a gyertyakészítésről is. Ha az írásos forma helyett inkább a videókat preferálod, akkor az oktatóvideók nagy segítségedre lesznek. Ezekből a videókból megtudhatod, hogy hogyan kell szappant, krémet és fürdőbombát készíteni, valamint a színezők használatát is részletesen bemutatják. Amennyiben a blooming technika is érdekel, akkor az erről szóló videót mindenképp tekintsd meg.

Az informálódás mellett rengeteg termék megtalálható a kínálatukban. Hogy könnyebb legyen köztük az eligazodás, kategóriákra bontották őket. Így számos kategória és alkategória közül választhatsz. A legnépszerűbb kategóriák a következők: szappankészítés alapanyagok, gyertyakészítés alapanyagok, kencekészítési alapanyagok, fürdőbomba készítés, élelmiszer, illetve az akciós termékek és nagy sikert aratnak. Ha még csak most vágsz bele az otthoni kézműveskedésbe, akkor érdemes lehet szétnézni az akciós termékek között, hogy még kedvezőbben sajátítsd el ezt a nagyszerű hobbit.

Van olyan ismerősöd, aki szeret otthon alkotni? Akkor ajándékozd meg egy ajándékutalvánnyal! A pipereporta.hu oldalon többfajta értékben is vásárolhatsz ilyen utalványt annak megfelelően, hogy mekkora ajándékot szeretnél adni.

Amikor a vendégházból hazaérve rákerestem a Pipere Porta honlapjára, akkor bele is vetettem magam a videós anyagokba, hiszen egyből el akartam sajátítani azt a tudást, amit ezeken keresztül átadnak. Szerintem nagyon közérthetően fogalmaznak benne, lépésről lépésre mindent elmagyaráznak, ezért szinte gyerekjáték a szappankészítés. Már el is határoztam, hogy a következő projektem a gyertyakészítés lesz, mivel azt is előszeretettel használok itthon.

Nézz szét a pipereporta.hu oldalon, ha Téged is érdekel a téma.