Egy szálloda alapos takarítást igényel

Már több, mint 10 éve egy jól menő építőipari céget vezetek. Legutóbb egy önkormányzati pályázaton megnyertünk egy régi, omladozó épületet, amit úgy döntöttünk, hogy szállodaként újítunk fel. Már csak azért is, mert a településnek jó turisztikai adottságai vannak, ugyanis történelmi emlékművek és erdei kirándulóhelyek egyaránt vannak a közelben. Meg is születtek a tervek rengeteg szobával, a vendégek számára közös wellnesshelyiségekkel, de konferenciatermeknek és irodáknak is jutott hely.

Nagyon izgalmasan hangzott az ötlet, hogy az építkezések után a szállodaiparba is belevessük magunkat, de a váltás nem volt egyszerű feladat. A hotelbe új, idegen nyelveken beszélő alkalmazottakat kellett felvennünk, illetve számos új eszközt is be kellett szereznünk.

Persze aki keményen dolgozik, annak kijár a kikapcsolódás is, ezért a legjobb dolgozóinkat végre gond nélkül megjutalmazhattuk egy luxushétvégével, mert nem kellett ehhez messzire mennünk. A személyzet pedig jól vizsgázott, a VIP vendégek, akiknek persze nem fedtük fel a valódi kilétét, nagyon jól érezték magukat és minden szolgáltatással meg voltak elégedve.

Egy cégnél persze sosincs olyan, hogy ne lehetne tovább javítani a hatékonyságon. A greenwaykft.hu-nak köszönhetően ez sikerült is a takarítás tekintetében. A mi dolgozóink ugyanis nagyon ügyeltek arra, hogy úgy hagyják a szobájukat, ahogy otthonukban is szeretnék azt találni, mert tudják, hogy mennyi munkával járt mindennek a megteremtése. A külföldi turisták többségéről ugyanakkor ez nem mondható el, mert azt hiszik, hogy ha már úgyis elköltik nálunk az összes pénzüket, úgy is kell élni ebben a pár napban, mintha nem lenne holnap. A takarító személyzet emiatt komoly kihívásokkal szembesült, ezért az egyik értekezleten megszavaztuk az általuk kért takarító Kisgépek beszerzését. Ezek főleg porszívók, kárpittisztítók és vízszívók voltak.

A Kisgépek beszerzése egy megbízott ember feladata volt, aki alaposan utánanézett a takarítógép-bérbeadó cégek referenciáinak is. A greenwaykft.hu honlapját is megtalálta és alaposan áttanulmányozta. Ez a cég már több ismert nagyvállalat részére is kiadott kisgépeket, ezért úgy véltük, nekünk is megér egy próbát. Én előtte egyeztettem a takarító csapat vezetőjével, hogy valóban erre gondoltak-e. A greenwaykft.hu weboldal “Kisgépek” alkategóriáját lenyitva meg is mutattam neki a fényképeket a termékekről. Ezután egyesével rákattintottunk azokra, hogy láthassuk az egyes eszközök egyedi tulajdonságait. A részletes leírásoknak köszönhetően nem volt nehéz az összehasonlítás, illetve annak a felmérése, hogy nálunk mi működne a legjobban. Eldöntöttük tehát, hogy mit szeretnénk.

A következő lépés a költségek felmérése volt. Ehhez ajánlatot kellett kérnünk a greenwaykft.hu-tól a megadott elérhetőségeik valamelyikén, de a mi szemszögünkből nem is az ár volt a lényeg, hanem az, hogy mit tartalmaz a bérleti szerződés. Egy szállodába folyamatosan érkeznek a vendégek éjjel-nappal, mi pedig egy jómódú vendégkört szolgálunk ki, akik bizony tudnak máshova menni, ha nincsenek maximálisan megelégedve valamivel. Ezért nem engedhetjük meg magunknak például azt, hogy egy teljes napon át akadályoztatva legyen a takarítók munkája, akik így lassabban és nagyobb hibaszázalékkal végzik el feladataikat. A greenwaykft.hu szerencsére még azt is vállalja, hogy sürgős esetben akár 12 órán belül kiszáll a szerelő, így szinte biztos, hogy a későn érkező vendégek részére már tökéletes takarítást tudunk végezni egy-egy takarító kisgép meghibásodása után is. Ennek az árát pedig már a bérleti díj tartalmazza, így valóban nem érhetnek bennünket váratlan helyzetek.

Ráadásul mióta a greenwaykft.hu kisgépeit béreljük, a takarító kollégák is hamarabb tudnak végezni és többet pihenni!