Kis kunyhó, nagy jégeső

A szüleim rám hagytak egy kis faházat az erdő szélén, ahol a gyerekkori nyarakat töltöttük. Tipikus, romantikus kis kalyiba, egy tó partján. Egyértelmű volt számomra, hogy miután az enyém lett, turistaházat csinálunk belőle a férjemmel. Annyira adja magát az a kis házikó!

Azt tudtam, hogy van rá élő lakásbiztosítás, de mivel felújíttattuk egy kicsit, faragtunk rajta itt-ott, azt is tudtam, hogy módosítani kell ezen a biztosításon, hiszen az értéke megemelkedett.

Az első dolgunk az volt, hogy megnéztük, hogyan tudnánk gyorsan, egyszerűen módosítani a már meglévő biztosításon, ekkor találtunk rá az oldalra, ahol ez megoldható volt.

Akkor még nem is tudtuk, mennyire szerencsések vagyunk (már ha ezt lehet annak nevezni). Módosítottuk a szerződést az új kalkuláció szerint, a kalyiba új újjáépítési ára szerint. És meg is toldottuk egy két kiegészítéssel. Ilyen volt a vállalkozási biztosítás, hiszen az lett a kis házikóból, turistaház, kis panzió. A mi kis vállalkozásunk. Emellett lakásbiztosítás jégkárra – muszáj volt megkötnünk, hiszen nyaranta olyan viharok voltak az utóbbi években, hogy számítanunk kell arra, lesz még ilyen a közeljövőben, és a jégkár iszonyatos, a jég nagyon meg tudja tépázni mind az épületet, mind a természetet. Nem volt kérdés, erre szükségünk volt.

A biztosítási kiegészítések között volt még a kívülről történt bezárás, nyitvafelejtett nyílászárók miatti víz okozta károk, kerti bútorokra kiterjedő kiegészítés, hiszen a tópart egyik részére építtetünk egy kis stéget, különböző kényelmi berendezésekkel, amiket szintén szerettünk volna bebiztosítani, illetve jóhiszemű beengedéssel történő lopás esetére is kötöttünk biztosítást.

Mindezt online intéztük, hihetetlen, hogy már ilyen komoly dolgokat is el lehet intézni neten! De újra: iszonyatos nagy szerencse, hogy így tettünk, mert így rövidebb volt az ügymenet, és sajnos szükség volt rá. Ugyanis egy hétre rá a szép, felújított faházunkat szinte tönkretette egy óriási vihar. Na most ezek közül a lakásbiztosítás jégkárra nagyon jól jött. Illetve nyilván jobb lett volna, ha semmiféle vihar nem történik, de megtörtént, és ezzel már nem tudunk mit kezdeni. A tetőnket teljesen szétverte a jég, volt olyan bútor, amit szintén kár ért úgy, hogy a jég átverte a tetőt. A kerti bútorok szintén nem élték túl, azokat mind a szél, mind az égből lezuhanó óriási jégdarabok széttépázták.

Nagyon elkeseredtünk, amikor láttuk, mi lett a kalyibából, az álmunkból, de a férjem próbált megnyugtatni, isten keze volt abban, hogy még időben megkötöttük a lakásbiztosítást jégkárra – mondta. Így mindent állnak, és biztos hogy okkal történt így. Valami nem stimmelt a kis fakunyhóval így, valamin változtatnunk kell. De az biztos, hogy ezt az oldalt fogjuk legközelebb is használni, mert soha ilyen egyszerűen nem kötöttem még biztosítást!