Vidám vasárnap, vásári forgatag

A mi városunkban minden hónapnak a páros vasárnapjain van vásár. Igazából én nagyon szeretem, főleg most hogy jó idő van. Még ha nem is szeretnék semmit vásárolni, akkor is ki szoktam menni, sétálok egyet, nézelődők, eszem egy jó kürtös kalácsot, mert az ugye elengedhetetlen egy ilyen helyen, és hazajövök. Múltkor addig fűztem a húgomat, hogy jöjjön ki velem, végül beadta a derekát. Te szoktál vásárba járni?

A hangulat

Sokan nem szeretik a nagy tömeget, a sok embert, és a nyüzsgést. Én pont ez miatt szeretem, hiszen ennek is megvan a maga hangulata.

Már kora reggel pakolnak ki az árusok, és nyit is a vásár. A „fanatikusok” és azok, akik a tömeg iszonytól szenvednek, ők mennek nagyon korán. Az egyik ismerősöm rendszerint reggel 7 körül már kint szokott lenni, ha kell neki valami, mert ő nem bírja a tömeget. Szoktam is neki mondani, hogy én akkor kelek fel, amikor ő már vásárol.

Mivel engem nem zavar a tömeg, így kényelmesen 9 körül szoktam kiérni. Most, hogy a húgommal mentem, még később, mert ő meg ilyenkor szokott lustálkodni. Mondjuk az senkinek nem újdonság, hogy a hétvége az a nap, amikor az embernek jó esetben nem kell korán kelnie.

A vásári reggeli

Hogy ne teljen még ezzel is az idő, kint szoktam, vagy ha többen megyünk, akkor szoktunk reggelizni. Igyekszünk megállapodni egy helyen, így a reggeli is jó móka lehet, hiszen együtt töltjük. Aki szokott vásárba járni, nem kell bemutatni, hogy minden van, mi szem szájnak ingere. A fiúk, ha jönnek, mondjuk ez ritka, mert ők nem szeretik, ők általában sülteket esznek, kolbászt, hurkát. A lángos is jó szokott lenni, főleg amióta lett egy új lángosos. Ő nagyon finoman készíti el, és nem hagyományosan. Ha te ettél már finomat, na az az. Valahogy úgy készíti el, hogy megtölti a lángost minden félével. Van pár fajta, ami közül ki lehet választani a nekünk tetszőt, és azt süti ki. Szalonnás, hagymás, kolbászos…

Egyéb vásári információ

Azoknak, akik szoktak járni ilyen helyre, nem nagyon kell bemutatni, hogy milyen is. HA valaki nem volt még ilyen helyen, neki egy kis ízelítő.

A különböző étel árusokon kívül számos lehetőség van még arra, ha valaki vásárolni szeretne. Van minden féle árus, amit csak el lehet képzelni. Sokszor még én is csak lesek, hogy miket hoznak. A múltkor voltak szőnyegesek is, de annyi szőnyeg volt, mintha egy boltban lettem volna. Persze nem vagyunk egyformák, így van aki vásárol szőnyeget, van aki nem. Ezenkívül természetesen számos ruha árus, felnőtt, gyerek holmival, baba ruhával, fehérneműk…

A szórólaposok sem maradhatnak ki a vásári forgatagból, hiszen ez egy igen jó reklámozási lehetőség. Hogy miért? Még mászkálni sem kell nagyon, csak egy-egy szórólapot az ember kezébe nyomnak. Általában a táska mélyére teszem, és otthon szoktam szortírozni köztük. Van itt is minden, ablakos, MAXBETS a Bet365 bónusz kódja, redőnyösök, másik vásár… Persze nem kell mindenkinek szeretnie, a vásárt, hiszen nem vagyunk egyformák. Még a húgom is vásárolt magának, pedig aztán ő finnyás ízlésű. Tehát, mindenki talál magának valami vásár fiát biztosan.