Téli gumit venni már nem kihívás

Érdekes, hogyan változik meg egy ember érdeklődési köre attól, hogy milyen embereket ismer meg. Emlékszem rá, amikor megismertem az egyetemen az egyik csoporttársamat, akkor nem is gondoltam volna, hogy ennyire megváltozik az ízlésem, és konkrétan havonta fogok színházba járni. Ő egy színházban dolgozott, és mellette elvégezte az egyetemet. Két teljesen különálló dolog volt ez az egész, mégis mindkettőt nagyon szerette és ez azóta sem változott.

De ugyanilyen példaként fel tudom hozni a párom testvérét is. Igaz, én és a párom teljesen más körökben mozgunk, mint a testvére, de valahogy mindig nagyon jól elvagyunk közösen. És, ami itt a legérdekesebb, hogy a testvére autószerelő, és mindig olyan lelkesedéssel mesél arról, hogy mikor milyen autóval jött oda a műhelybe egy-egy ügyfele és hogyan oldotta meg nekik a problémájukat, hogy most már ott tartunk, hogy engem is elkezdtek érdekelni az autók. És lehet, hogy a végén a véleményem is megváltozik majd, és kitalálom, hogy akarok egy autót. Sosem voltam autó párti. Bár van jogosítványom, de nem gondolom úgy, hogy nekem szükségem lenne egy saját autóra.

A párom testvére pedig idáig egyáltalán nem mutatott semmilyen érdeklődést a hangszerek iránt, de most már úgy gondolja, hogy szívesen megtanulna akár egy kicsit is gitározni, és van olyan is, hogy eljön velünk koncertekre.

Ugyan nekem nincsen még kocsim – ki tudja, mikor változik majd meg a véleményem erről -, de a páromnak van, és lassan téli gumikat kell vennie. Nincs megelégedve azzal, amit tavaly télen használt, így aztán úgy gondolta, hogy kerül, amibe kerül, de idén beruház egy új szettre. Mivel télre már leszerveztünk egy utazást, ezért most meg kell fognunk a pénzt, ami azt jelenti, hogy hiába ez a „kerül, amibe kerül” -hozzáállás, mégis meg kell válogatnunk, mennyit is költünk majd erre. Tehát a téli gumi ár nem mindegy a számunkra, legalább is idén nagyon nem.

Én már kicsit előre gondolkoztam, és már a keresésnek is nekiálltam. Találtam egy weboldalt, ahonnan nagyon könnyen lehet téli gumikat rendelni. Szükség volt néhány információra és adatra a kocsiról, így aztán a párommal közösen néztük meg, hogy a talált oldalon, van-e egyáltalán olyan, amilyen nekünk kell, és ha igen, akkor mennyibe is kerül. Szerencsére nem volt vészes az ára, a párom is valahogy így kalkulált.

Van az oldalon egy gumikereső, ahol könnyedén rá lehet keresni arra, amilyen autógumira szükségünk van, ha pedig nem tudjuk a méretét, akkor az autó típusa alapján is rá lehet keresni. Telefonon én interneten keresztül is le lehet adni a rendelést, és a legjobb az egészben, hogy ha még aznap délig adod le a rendelést egy készleten lévő termékre, akkor akár már másnap meg is kaphatod.

Ez nekünk is elég szimpatikussá vált, így gondoltuk, hogy még azon a héten meg is rendeljük őket. Azért szerettük volna minél előbb letudni az autógumi vásárlást, mert nem akartunk abba a hibába esni, hogy gyűjtjük rá a pénzt, aztán, ha közbe jön valami, akkor az összegyűjtött pénzünkhöz nyúlnánk. Még a lehetőségét is el akartuk kerülni, úgyhogy azon a héten már le is adtuk a rendelést. A kijelölt átvételi ponton pedig el is tudtuk hozni. Teljesen kényelmes volt így az egész, ezért máskor ajánlani is fogjuk bárkinek, akinek szüksége lenne egy ilyen megoldásra.