Napenergia cyber keresztes lovagoknak!

Sötét középkor… Valamiért, mindig csodálattal töltött el ez a kor. Egyszerre volt jelen Isten és az istentelenség. Az emberi kreativitás itt a kínzásokban jelent meg, amit a bűnösök szenvedtek el, hisz Isten ellen vétkeztek. Az Úr nevében rengeteg szörnyűség történt. A katonák páncéljára is felkerültek bizonyos jelképek, hogy óvják őket szent küldetésükben. Személyes kedvencem, amikor pajzson volt láthatóak ezek az emblémák. Egy pajzs nagyon hasznos kelléke a harcosnak, hisz véd a közelharci és a távolsági fegyverektől is, mérettől függően, bár a nagy védelemért erős karokat is kellet növeszteni. A pajzsok kapcsán jutottam el oda, hogy ha már mindent a gépek uralnak milyen retró hatású lovagokat lehetne készíteni, félig ember, félig gépből.

Mire odajutna az emberiség, hogy már a mesterséges intelligenciával élné a mindennapjait a fosszilis energiaforrások már biztos elfogynak, így vagy új energiaforrást lel az emberiség, vagy tökéletesíti a megújuló energiákat. Szerintem az utóbbi lesz a nyerő, mert már manapság is előszeretettel fektet az okos ember napelemes rendszerekbe. A napkorong mindig ránk ragyog, így kiborg lovagjaink pajzsa valami erős nehézfém és napelem cella kombinációjából állna. Ez energiát biztosítana a géprészének és így az erős és nehéz pajzsot még könnyedebben tudná használni. Az emberi rész védelem alatt állna így már csak az eszére lesz szükség, hogy a harcból ő kerüljön ki győztesen. Ez egy tökéletes kombinációja az észnek és az erőnek, ráadásul a nap lenne a katalizátor, ami egy esztétikai gyönyört okozhat a természetbarátoknak, sőt, addigra lehetséges, hogy kialakul valami erős vallás a Nap iránt, mint éltetőnk!

A fél szerzetekről ennyit, viszont ejtsünk egy kis szót a működésük eszenciájáról. A napenergia az egyik legjobb nem fosszilis energia hordozónk. (Aki szeretne tisztában lenni, hogy is működik mindez, az járjon utána, mert elég izgalmas, Alexandre Edmond Becquerel neve után érdemes kutakodni!) Nagyon természetbarát és költséghatékony a napelemes rendszerek használata. Jó szakemberekkel a legjobb hatásfokot hozhatjuk ki belőlük és néhány éven belül garantáltam megtérül a befektetett összeg! Mindazonáltal lakóközösségünk is jó véleménnyel lesz az emberről, hogy környezet tudatos, vagy netán sikerül az ő gondolkodásukra is hatni ez ügyben és elterjeszteni a napelemes rendszerek jó hírét.

Fontos, hogy az ember egyre inkább figyeljen az ilyen lehetőségeire, mert teljesen kizsigereljük a földünket és utána tarthatunk attól, hogy kiborg lovagok veszik át felettünk az uralmat!