Mindenkinek van lehetősége játszani

Emlékszem, hogy mennyit hallgattam nagyanyámtól, amikor ott voltam, hogy minek viszem azt a masinát már megint, és hogy nem megyek sehova sem nélküle. Na aztán amikor ő is ráérzett az ízére, utána már nem szólt egy szót sem.

A nagyik és a gépek

Emlékszem rá, mikor legelőször felvetettem neki, hogy mi lenne, ha odaadnám neki a régi gépemet, hallani sem akart róla. Nekem elvégre nem kellett, hiszen volt másik. Ami meg azt illeti, akkor nem nekem kellene hetente egy vagy két alkalommal odamenni, hogy tudjon beszélni a nővérével, aki kint él külföldön. Mert arra van ám igény, hogy a masina, ami nem kell néha működjön neki is.

Mikor elmagyaráztam neki, hogy mit hogyan lehet, és megbeszéltem az unokatesómmal is hogy lepjük meg őket, és ültessük be a gép elé beszélgetni a szüleinket, majd kiugrott a bőréből mikor meglátta a Bözsi nénit. Pedig ilyen nehéz volt rábeszélni, hogy nem olyan rossz dolog ez.ace-627170_640

Emlékszem, hónapok teltek el …nyüstöltem vele hogy elviszem a régi gépem, és hogy iratkozzon be végre egy időseknek való kurzusra, ahol az alap dolgokat megtanítják, mert arra én már nem vagyok vevő.

Összességében minden talán egy év alatt zajlott le, nem könnyű velük néha, de hát ez van.

Az internet varázsa

Ma már senki nem mondhatja a nagyira hogy maradi lenne. Hogy miért? Igaz hogy sok időbe telt, de megtanulta kezelni a gépet. Na nem kell nagy dolgokat gondolni, hogy miket csinál, és hogy programokat kezel… Amit kell azt tud használni, és elég sokat lóg a világ hálón. Ami azt illeti néha túl sokat is, mert amióta tudja, hogy mit hogyan kell, folyton üzeneteket küldözget hol erről, hol pedig arról.

Nem hiszitek el, hogy múltkor mit csinált az interneten. Régen míg a nagyapám élt, sokat jártak össze kártyázni az ismerősökkel. Ma már nem nagyon lehet rávenni arra, hogy elmenjen valami ilyesmi helyre. Sebaj, mert feltalálta magát, és talált az interneten egy szerencsejátékos oldalt. Itt tud kártyázni, minden féle játékot játszani. Múltkor még nekem is elküldte, hogy milyen bet365 bónuszkódot kapott. Nem semmi az „öreg lány” több esetben nyert is már. Esküszöm jobban játszik, mint bármelyik másik ismerősöm.

Ma már nem szól azért, ha megyek hozzá, és be kell kapcsolnom a gépet. Még az is előfordul hogy én szólok neki, hogy nem lesz most már elég a számítógépezésből?