Lecseréltettük az ablakainkat és még ablakpárkányaink is lettek

Szerintem nagyon jó dolog blogolni, így az ember mindent kiírhat magából, amit csak szeretne. Aztán eldöntheti, hogy megtartja magának, vagy a nyilvánosságnak is publikálja. Lehet csak egy témát feldolgozni, de lehet akár többet is írni, a blogolásnak nincsenek szabályai, határ a csillagos ég. Itt rád van bízva, mit csinálsz, senki nem fogja a fejedet venni, mert írtál három posztot a fotózásról, aztán posztoltad a képeid, de aztán hirtelen átváltottál receptekre.

Én is így vagyok vele, amit szeretnék, azt kiírom magamból. Sokkal jobb így, mint magamban tartani. Akkor biztos, hogy meg is őrülnék, főleg, ha a saját érzéseimről, stb. van szó. Amikor nincs kivel megbeszélni vagy úgy érzed, hogy teljesen magadra maradtál, akkor nagyon jó, ha kiírod magadból. Ez olyan is lehet akár, mint egy napló.

Most nem pont erre akarok kitérni, inkább elmesélném legutóbbi élményemet a felújítással kapcsolatban, amit a lakásomon végzek. Tudni kell, hogy a lakás, amiben lakok az az, amiben a szüleimmel is laktam, amióta az eszemet tudom. A szüleim orvosok, a munkájuk miatt pedig Németországba költöztek. Míg másoknál inkább a gyerekek repülnek ki úgy a fészekből, hogy külföldre mennek, nálunk ez fordítva volt. Természetesen ők is, amikor tudnak, meglátogatnak, vagy éppen én megyek hozzájuk, de alapvetően kijelenthetem, hogy én lakom ebben a lakásban. Vagyis laktam, mert már egy ideje a férjem is itt lakik. Na, jó, régóta.

Tavaly eladó lett a mellettünk lévő lakás, és úgy gondoltuk, hogy lecsapunk rá és kibővítjük a lakást. Akarom mondani, egybe nyitjuk. Így sokkal több helyünk van, lehetőségünk van rá, hogy akár több személyt is vendégül lássunk, mert lett két vendégszobánk, illetve van egy másik szoba, amit jelenleg még “mindenes”-nek használunk, de ha úgy adódik, akkor az lesz a babaszoba. Szóval megcsináltuk úgy az egészet, hogy sokkal tágasabb legyen, elférjünk normálisan, még akkor is, ha valaki itt alszik vagy esetleg egy időre ideköltözik (például egy barát, akinek pár hétig szállás kell, vagy ilyenek), ha jön a baba, ha a szüleim vagy az ő szülei Budapestre jönnek és még sorolhatnám. Így lett aztán egy dolgozószobánk is, meg egy kis helyiség, ahol otthoni tornát, edzést lehet végezni.

Azonban azon a részen, amit megvettünk utólag, az ablakok elég bénácskák, egyáltalán nem illenek a lakáshoz, és észrevettük, hogy befúj a szél az oldalánál az egyiknek. Szóval, ha már felújítottunk, akkor az ablakot is megcsináltattuk, jobban mondva, lecseréltük. A régi ablakok helyett műanyag ablakok lettek műanyag párkányokkal.

Most te is csodálkozol, hogy minek a párkány, miért olyan fontos. Tulajdonképpen szerintem az elején mindenki így áll hozzá, viszont a http://muanyagablakom.hu/muanyag-ablakparkanyok.html oldalon a választ erre is meg lehet találni könnyedén. Arra jó a párkány, hogy a fentről lecsurgó vizet elvezesse, így az nem a falra folyik rá. Ami azért nem lenne jó, mert ha a falakat folyamatosan víz éri, akkor azok bejutnak egy idő után a burkolat alá és a kötőanyagban, ha megfagynak, akkor szétfeszítik a falat.

Így aztán, jó ha valakinek van ablakpárkánya, külön öröm, hogy ha még könyöklője is van, amire tud pakolni, például virágcserepeket, de rá lehet könyökölni, miközben isszuk a reggeli kávét és bámuljuk a kék eget.

Ezen az oldalon rengeteg hasznos információt lehet találni a témával kapcsolatban, arról is beszélnek, milyen anyagú párkány a legjobb választás, milyen árértéke van az ilyen ablakoknak és párkányoknak, és még sorolhatnám. Érdemes ránézni. Én is sokkal okosabb lettem, miután elolvastam az itt található információkat, így aztán utána sokkal jobban figyeltem, amikor az ablakcseréről van szó.

Azzal azóta már megvagyunk, még egy-két kisebb dolog van hátra, aztán végre vége a felújításnak!