Így találtam meg a megfelelő fogászatot

Sok mindenről szoktam írni, olyan dolgokról, amik érintenek, vagy sokat foglalkozok velük, mert érdekelnek. Legutóbb egy közeli barátommal beszélgettem, igaz, csak Skype-on keresztül tudtunk, mert ő most külföldön van, de szerencsére nemsokára hazajön. Elmesélte nekem, hogy nemrég volt egy kisebb balesete otthon és azt az egyik foga bánta. Pont ez az, ami miatt haza kell jönnie. Egy remek klinikára jár, ahol kedvező áron rengeteg beavatkozást elvégeznek. Profi csapat dolgozik ezen a fogászaton, és nagyon jó helyen vannak, könnyen meg lehet őket közelíteni. Ő pedig pont hozzájuk jár ugyebár, és azt mondta, hogy semmi pénzért nem menne másokhoz, úgyhogy hazajön, amúgy is olcsó a repülőjegy, nem akkora tragédia, ha előbb jön haza. Az élet sajnos sokszor keresztbe húzza a számításainkat, de ő is azt mondta, hogy a fogai állapota sokkal fontosabb neki, mint az, hogy most még egy héttel tovább süttesse magát a tengerparton. Úgyis van lehetősége visszamenni, előtte áll az élet. Én pontosan ezt a felfogást szeretem benne, szerencsére jó hatással van rám is, és kezdem én is lazábban felfogni az életet.

Szóval hazajött és megkért, hogy kísérjem el őt a fogászatra és nézzem meg én is, hiszen amúgy is már régóta keresek normális fogászatot, ahol nem barbár módjára kezelik az embert. Már kintről lefoglalt magának interneten keresztül egy időpontot, ami jó volt nekem is, mert így tudtam előre tervezni, szóval aznapra nem csináltam más programot magamnak.

Elmentem vele a klinikára, előtte azért megnéztem az interneten a fogpótlás árakat, mert engem pont érintett a dolog. Meglepődtem, én azt hittem, hogy ez sokkal drágább. Emellett számos olyan beavatkozás van felsorolva abban a táblázatban az oldalukon, ami által az ember tájékozódni tud, hiszen nem mindegy, mennyit kell rászánni az ilyesmire.

Megnyugodtam, mert láttam, hogy ezek az árak az én pénztárcámnak pont megfelelőek, ki tudnám fizetni. Az is kellőképpen nyugtató volt, hogy a kedves barátom is hozzájuk jár, és bízom az ő szavában. Amikor megérkeztünk, mindenki nagyon kedves volt, barátságos az egész hely, nem éreztem, hogy feszengenék. Még azt is megtették az én kedvemért, hogy vetettek egy gyors pillantást a fogamra, hogy tudják, mivel állnak szemben. Elmondták, hogy nem nagy tragédia, meg tudják csinálni szépen, aztán már észre sem fogja senki venni, és nem fog többet belenyilallni a fájdalom, ha meleget vagy hideget iszom.

Foglaltunk nekem egy időpontot, miközben a másik doki a barátomat vizsgálta, és feljegyeztem utána az én naptáramba is, nehogy elfelejtsem. Bár őszintén szólva, olyan barátságosak voltak velem és olyannyira megnyugtattak, hogy már vártam, hogy megcsinálják a fogamat. Addig persze ajánlani nem akartam anyukámnak – aki amúgy egyre gyakrabban szenved a fogfájásától -, hogy menjen el hozzájuk, amíg én túl nem voltam ezen a procedúrán.

És minden úgy történt akkor, ahogy én azt előtte gondoltam. Egyáltalán nem fájt semmi, kizárólag a szuri volt egy kicsit kellemetlen, de hát ezt az apróságot be kell vállalni a siker és a szépség érdekében. Utána már nyugodt szívvel ajánlottam őket anyukámnak, megmutattam neki a honlapot, az árakat és még a képeket is megmutattam a dokikról, hiszen van egy ilyen fülecske is a weboldalon, ahol megtalálni a dokikat fényképpel együtt. Foglaltunk neki is időpontot. Ő két hét múlva megy hozzájuk. Kíváncsi vagyok, mi lesz a véleménye róluk.