Elektromos padlófűtés? Tuti blog téma!

Az utóbbi hetekben kicsit több szabadidőm akadt, mivel bár a húsvét pörgős volt, egyik helyről utaztunk a másikra és sütni-főzni is kellett, de volt időm belemélyedni az internet világába, hogy szétnézzek, mi is történt mostanában. Rendszeres blog olvasó lévén persze megvannak a szokásos kedvenceim, akiket mindig átfutok, de az újabb írók műveit is szívesen olvasom, szeretek minél több szemléletet és nézetet látni, ugyanis alapvetően is nagyon érdekelnek az emberek.

Tehát kis böngészésem során megakadt a szemem egy bejegyzésen, mégpedig azért, mert az amorf szálas elektromos padlófűtésről szólt és nem hittem, hogy ez egy olyan téma lehet, amit valaha blogon fogok találni. Azért kíváncsiságom hajtott és el akartam olvasni, mert az illető írói stílusa is nagyon tetszett.

Bemutatta, hogy a Magyarországon még újnak számító fűtésfajtát, az AHT-t hogyan építik be, hogyan kell kezelni, illetve, hogy pontosan miért is hasznos dolog ilyet otthonra telepíteni. Arról is beszámolt szinte naponkénti blogbejegyzések alatt, hogy náluk pontosan ezeket hogyan csinálták meg, mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban és mire kell odafigyelni az egész folyamat lezajlása közben. Szóval úgy összességében megosztotta az ő hétköznapi tapasztalatait az olvasókkal.

Bevallom, a technológia ismertetése után – a fűtőszőnyeget behelyezik a padlóba és akár a falba is – rögtön az első gondolatom az volt, hogy minek is olvasok én ilyeneket, hiszen ez úgyis valami nagyon drága dolog és csak a gazdagoknak elérhető. Ezen kívül pedig már túlvagyunk egy nem is olyan régi lakásfelújításon, ami után megfogadtam, hogy soha többet nem bombázom szét a lakást.

Végül természetesen az az érzés győzött bennem, hogy „na, jó, de a felújítások után olyan szép lesz minden” így mégis végigolvastam a cikket, sőt még a honlapra is elkalandoztam, ami elektromos padlófűtés vélemények sokaságát sorakoztatja fel. Érdekes volt olvasni, hogy mennyi pozitív tapasztalat van ezzel kapcsolatban, és ahogy egyre jobban beleástam magam a hivatalos honlap mélységeibe, még többet tudtam meg a témáról. Mindig is érdekeltek a városfejlesztési és az energetikai témák, talán ezért egy kicsit jobban is belemélyedtem a kelleténél, ezért az ilyen részleteket most nem itt osztanám meg, aki szeretné elolvasni a további információkat, az elektromos padlófűtés vélemények linkjén megtalálja.

Ezután már nem tartottam annyira elérhetetlennek a dolgot, főleg hogy utána olvastam annak is, hogy mennyibe kerül, illetve az elektromos padlófűtés vélemények száma is meggyőzőnek hatott, gondoltam ez már egy „rutinműtét”.

Ezután már több információval tértem vissza az eredeti blogra, ami kíváncsiságom forrását képezte, csodálkozva konstatáltam, hogy nem csak ebben a témában, de gyakorlatilag bármilyenben hasonlóan érdekes bejegyzéseket tud készíteni a lány, aki magát csak ohmygirl-nek nevezte. Azzal a lendülettel el is mentettem a keresőben a kedvenceim közé.