Egy jó blogon mindenről lehet informálódni, napelemről is

Én abban hiszek, hogy mindenképp ki kell használni a lehetőségeket, amelyeket a modern technika kínál számunkra. Szerintem az orvostudomány mellett az internet az egyik legnagyobb ajándék a mai társadalomnak. Soha ilyen könnyen még nem lehetett egy-egy kérdésre választ kapni, információkat találni. Természetesen meg kell tanulni válogatni a kapott információk között, hiszen rengeteg álhír is kering az interneten, de nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbb blogról például lehet már tájékozódni, főleg, ha nem teljesen ostoba az ember.

Nekem például legutóbb a napelemes rendszerek áraival kapcsolatos kérdésem akadt. A családdal ugyanis kezdtünk azon morfondírozni, mi lenne, ha napelemes rendszert telepíttetnék a házra. Ennek persze fontos kérdése a pénz, hiszen azt azért el tudom képzelni, hogy nem két forintba kerül, ha nem is tudom pontosan, hogy mennyi lehet a napelemes rendszerek ára. Volt is valamennyi félretett pénzünk, amit valami hasonló jellegű befektetésre szántunk, de ugye még mindig kérdés volt, hogy elég lesz-e ez a pénz. Hitelt azért semmi szín alatt nem szerettünk volna felvenni.

Mi sem volt egyszerűbb: napelemes rendszerek árai, pötyögtem be a keresőbe, aztán a mindenféle oldalak között kezdtem böngészni. Egy jó blogot találtam, ahol rengetegen osztották meg a napelemes rendszerekkel kapcsolatos tapasztalataikat, és a linkek között találtam egy szuper jó weboldalt, az ezt üzemeltető vállalkozásról csak jót írtak, tehát nyilván a sporoljnapelemmel.hu weboldalon tájékozódtam a továbbiakban.

Itt pedig az volt az alapvető információ, hogy nem lehet csak úgy a semmiből megmondani, hogy mennyi lesz egy napelemes rendszer ára, mert az attól függ, hogy milyen teljesítményű rendszerről van szó. Mivel említették, hogy a személyes helyszíni kiszállás, amely során felmérik a helyszínt, és ennek fényében el tudják készíteni a végleges és pontos árajánlatukat, teljesen ingyenes, nem haboztunk felvenni a Pentele Solarral a kapcsolatot.

Néhány nap múlva csöngetett is a kollégájuk, és nagyon rövid idő alatt be is fejezte a felmérést magát, ezután szintén rövid időn belül kaptuk vissza az árajánlatot, ami számunkra pont tökéletesen megfelelt, tehát elfogadtuk. Jelenleg épp arra várunk, hogy az ezzel járó hivatalos papírmunka átfusson a megfelelő hivatalokon, de szerencsére ebben is készségesen segítettek a szakemberek. Már mind nagyon izgulunk, hogy végre a tetőn legyen a napelemes rendszerünk, és kezdjenek érkezni a 0 forintos villanyszámlák. Ha nem tévedünk, alig 10 év alatt vissza is fogja magát fizetni a rendszer.

És mindezt a blogok miatt tudom!