Buddhista tanfolyam és a Zöld Tara szobor

Az ember felnőtt életében sok mindent kénytelen megtanulni, hogy például a hivatásában versenyképes maradjon, de viszonylag ritkán nyílik alkalmunk arra, hogy olyasmit tanuljunk, ami igazán érdekel minket. Amikor ezt felismertem, elhatároztam, hogy be fogok fizetni évi egy-két olyan tanfolyamra, ami bővíti a látókörömet. Így jártam januárban makramé tanfolyamra, most pedig egy Buddhizmusról szóló kurzusra.

Nagyon érdekes volt a kurzus, remek előadókkal, sok érdekes ismerettel. A végén az egyik oktatót úgy megkedveltük, hogy szerettünk volna neki valami szép és maradandó ajándékot adni. Szerencsére az egyik résztvevőnek ehhez volt egy jó ötlete is, először címszavakban csak ennyit mondott: Zöld Tara szobor Nepálból. Áldott termék. – Nepáli termékek, aztán bővebben is kifejtette. Évek óta visszatérő vásárlója a nepalitermekek.com oldalnak, mert a termékek autentikusak, egyediek és sok közülük áldott is. A Zöld Tara az első női és az egyik leginkább imádott istenség a tibeti Buddhizmusban. Követőit segíti a félelmek és nehézségek legyőzésében, könyörületes istenség.

Este is még ezek a szavak jártak a fejemben: Zöld Tara szobor Nepálból. Áldott termék. – Nepáli termékek, így meg is néztem a kis szobrot a webshopban. Gyönyörű és aprólékosan díszített a Zöld Tara. Már az ülésmódja is megragadott, egyik lába meditáló lótuszülésben van, a másik lába tettre készen, kinyújtva. Szépen kidolgozott a kéztartása is, a mundrák, amikben a két kezét tartja illetve felismerhető az utpala virág is.

Kinéztem még mellé az oldalon egy szintén áldott vörös szantál malát, amely a nyugtató hatású, elűzi a negatív gondolatokat és tisztítja a harmadik szem csakrát. Azt hiszem, nagyszerű ajándékok lesznek, amellyel igazán örömet szerzünk majd az oktatónknak. Én pedig már kezdhetek is azon gondolkozni, hogy mi legyen a következő választott tanfolyamom témája.