Budán is van minden

A barátaim gyakran nem értik, hogy miért szeretek Budán lakni. Azzal támadnak, hogy ott semmi nincs. Beljebb mész a Dunától, és semmi. Mi az, hogy semmi? Gondolom nem látják a fától az erdőt. Jó, viccelődök, de én például pont azt szeretem nagyon, hogy milyen sok fa van Budán és hogy minden sokkal szellősebb és élhetőbb, mint Pesten. De egyáltalán nem érzem hiányát semminek sem. Mármint ha a Parlamentet szeretném megnézni, vagy az Operettbe előadásra menni, akkor nyilván át kell mennem Pestre, de minden mást megtehetek az én oldalamon: mozi, bevásárlás, szabadulószóba, zero waste üzlet stb. Sok üzlet és szolgáltató mindkét oldalon nyit boltot, hogy mindenki számára könnyen elérhetőek legyenek. Ilyen például a PCMENTOR laptop szerviz Budán. Mármint van Pesten is, és épp az egyik haverom ajánlotta, hogy már több ügyben is járt náluk (szerviz és vásárlás is) és hogy mennyire megbízhatóak. Aztán nevetett egyet és mondta, hogy “de ez is Pesten van, Zuglóban”.

Utána néztem, mert jobb szeretek olyan helyre menni, amit már ajánlott valaki, mint teljesen idegen helyekre és örömmel láttam, hogy nincs igaza, mert ez a laptop szerviz Buda szívében is megtalálható, a Batthyány tértől nem messze, a Batthyány utcában. Azonnal be is vittem a laptopomat, mert sürgős volt az ügy: nem kapcsolt be, csak a BIOS-ig jutott. Kiderült, hogy az alaplappal van valami gond, ami viszonylag időigényesebb munka, mint más egyszerű javítás vagy tisztítás, de öt munkanap alatt ezzel is készen voltak. És ami csodás volt: sikeresen megmentették a laptopon tárolt adataimat.

Következő alkalommal pedig már én ajánlottam a szervizt egy szomszédomnak, aki nagyon hálás volt érte. Az ő laptopjának nagyon recsegett a hangszórója és fogalma sem volt, hogy kihez forduljon ezzel a gonddal. Ajánlottam neki a PCMENTOR szervizt, de akkor még én sem voltam biztos benne, hogy ilyesmivel is meg lehet keresni őket. Szóval közösen elkezdtük tanulmányozni a weboldalukat és a laptop javítás alatt rengeteg lehetőséget találtunk: a kijelző háttérfényét nem lehet állítani; a kamera nem működik; elfelejti az időt és a dátumot; tele van reklámokkal; betelt a tárhely; nem tölthető az akkumulátor; nem működik valamelyik billentyű és így tovább. És amin igazán meglepődtem, hogy ez nemcsak egy egyszerű felsorolás volt, hanem minden lehetőségnél volt egy kis ikon, valamint kattintás után további tartalom következett: először megtudtuk, hogy mik lehetnek a lehetséges okai az adott problémának, aztán néhány lépésben, képekkel együtt elmagyarázták, hogy hogyan történik a megszerelése az adott problémának. A szomszéd le volt nyűgözve, hogy mennyire részletesen kommunikálnak a weboldalon, szóval nem kellett tovább győzködnöm, másnap már el is vitte a laptopját. Valami minimális gond volt a hangszóróval, már nem is emlékszem részletesen, de második nap reggel már kész is volt a laptopja.

Szóval nekem ne mondja senki, hogy nem lehet Budán intézkedni. Bármiről legyen is szó, itt is van minden!