A blogger barátnőm ajánlott egy márkát, hogy én is teszteljem…

Az internet korát éljük. Szinte mindenki használja már, arról nem is beszélve, hogy mekkora ereje lett az internetes világnak. Szinte mindent információt elérhetünk, és meg is oszthatunk  a neten.

Új szakmák is kialakultak ez által. Mint például hivatásszerűen videókat tölteni fel a különböző videó megosztó oldalakra, vagy blogot írni különböző témákban, és sorolhatnám. Az internetes világ teljesen behálózta az életünket.

Nekem is van több ismerősöm is, aki abból él meg, hogy egy internetes oldalon blogot vezet, vagy videókat készít. Engem is nagyon vonz ez az irány, ugyanis kreatív, szabad és így sokkal nagyobb közönséghez is elérhet az általunk gyártott tartalom.

Arról nem is beszélve, hogy a nézőinknek, olvasóinknak nem is kell fizetni azért, hogy követhessék a munkásságunk, nem úgy, mintha nyomtatott sajtóban jelennénk meg. Engem kifejezetten a blog írás érdekel egyébként. Nagyon szeretek írni, és véleményt formálni különböző termékekről.

Tesztelni őket, majd segíteni másoknak, hogy érdemes-e beruházni az adott termékekre. Vagy akár otthon kreatívkodni és a munkafolyamat fázisait megosztani másokkal, hátha ők is kedvet kapnak az elkészítésükhöz, vagy inspirációt nyernek belőle.

A múltkor beszélgettem az egyik blogger barátnőmmel, aki már eléggé jártas a szakmában. Kérdeztem tőle, hogy volt-e olyan márka ami annyira bevált neki, hogy tényleg nyugodt szívvel tudja ajánlani.

Ugyanis azt is tudni kell, hogy sokan pénzért dicsérnek egy-egy terméket. Persze ez nem mindenkiről mondható el, de nagyon oda kell figyelnünk, hogy kiben bízunk. De én a barátnőmben természetesen teljesen megbízom, úgyhogy mikor mondta, hogy volt egy márka, amit kipróbált és egyből beleszeretett, akkor nagyon kíváncsi lettem.

A barátnőm egyébként főként beauty témában ír cikkeket, úgyhogy nem meglepő, hogy a márka amit mutatott natúrkozmetikumokat gyárt, ráadásul magyar.

Egyből rákerestem a honlapjukra, és nagyon igényesen van megcsinálva az is. Teljesen illik a márkalogóhoz, meg a termékek csomagolásához is. Látszott, hogy ez egy jól kitalált, és összeszedett márka.

Persze ekkor a termékekről nem tudtam nyilatkozni, de gyorsan rendeltem is egy natúr szappant. Én nagy kedvelője vagyok a natúr termékeknek. Nekem jobban beváltak. Meg a tudat is nyugtat, hogy tudom mi van benne, tudom hogy ami benne van, az nekem jó, és ez nagyon fontos számomra.

Mondtam is a barátnőmnek, hogy rendeltem én is egy szappant tőlük tesztelésre. Örült neki, azt mondta garantálja, hogy nem fogok csalódni. Ő most éppen egy tusfürdőt tesztel tőlük. Már kipróbálta az arckrémet, az ajakírt, a kézkrémet és a testápolót is.

Most azt mondta, hogy a tusfürdő is nagyon jó.

Én is kíváncsi leszek, hogy az én ízlésemnek mennyire fog megfelelni. Bár, a natúr termékekkel nem igazán lehet nálam mellé nyúlni. Egyszerűen imádom őket. Arról nem is beszélve, hogy a barátnőm tanított pár dolgot a tesztelésekről, és a blogolásról is.

Így, hogy ő ennyire sikeres lett ebben a szakmában, így nekem is sokkal nagyobb az önbizalmam, és sokkal ambiciózusabb vagyok, hogy ez nem lehetetlen, és menni fog. Ugyanis fontos, hogy olyan munkánk legyen az életben, amit szeretünk.

Én pedig ezt nagyon szeretem, és szeretném is csinálni. És ő az élő példa rá, hogy ki lehet alakítani egy olyan közösséget, akik adnak a véleményedre, olvassák az írásaidat és megbíznak benned, sőt szinte barátokká váltok így.

Ugyanis sokszor csinál találkozókat is különböző helyeken, ahol személyesen is megismerheti az olvasóit. Az a visszaigazolás pedig, hogy elmennek, hogy találkozzanak vele, az hatalmas löketet ad neki olyankor, mikor fel akarja adni.

Úgyhogy ez a szakma nekem is nagyon szimpatikus tényleg, és azt hiszem ez a tusfürdő, amit most rendeltem, meg a barátnőm lelkesítő beszéde jó kezdet lesz számomra.

Végre lesz remélhetőleg elég bátorságom elkezdeni írni, és nem bánkódni, ha nem lesz egyből több száz olvasóm. A lényeg, hogy teszteljem a különböző kozmetikumokat, kezdve ezzel a szuper magyar márkával, és legyek kitartó.

Ne adjam fel, és örömömet leljem az egészben. Ha nem fizetnek majd meg érte, akkor se csüggedjek, ne a pénzért csináljam, hanem mert szeretem.