Az én nyaram: online filmek, megállás nélkül

Végre itt van a nyár, vége a sulinak, a szabadidő meg ránk szakad. Ti mit kezdtek a szabadidőtökkel? Én, bevallom, legszívesebben a négy fal közt vagyok. Ez lehet, hogy rossz, nem tudom, ez a helyzet. A családom és a barátaim persze igyekeznek kirángatni otthonról, kirándulásokra és strandokra invitálnak, és én persze engedek is a nyomásnak, de semmit sem szeretek jobban, mint hazaérni a falak biztonságába, ahol azt csinálhatok, amit csak akarok.

Az egyik kedvencem, az online filmek nézése. Imádom a filmeket. Ha az életnek nem is mindig, úgy érzem, a filmeknek van értelme. A filmekben megvan, ki a jó, ki a rossz, van eleje, vége, van tanulság. Úgy érzem, értek is a filmekhez. Nemrég elkezdtem filmes blogokra is írni, elég nagy sikerrel. Persze olvasni is szeretek, de sokkal jobban bele tudom élni magam egy sztoriba, ha mozgóképként elém vetítik minden egyes részletével. Régi vagy új, minden jöhet, a klasszikusok és a legújabb filmek is. Hollywood vagy művészfilm szintúgy, mindkét kategóriában lehet találni jót is és rosszat is.

Mindenki folyton azt kérdezi, melyik a kedvenc filmem, de erre mindig nagyon nehezemre esett választ adni. Pedig rengeteg listát írtam már, és rengeteget gondolkodtam ezen. És mindig van egy-két film, ami kicsit jobban foglalkoztat, mint a többi, de a filmek, amiket akárhányszor meg tudnék nézni, az az Űrodüsszeia, az Alien és a Csillagok Háborúja: Egy új remény. Ebből talán nem nehéz kitalálni, hogy imádom a sci-fiket. Számomra lenyűgöző, hogy ezek az alkotók, milyen részletgazdagon képesek megalkotni egy nem létező világot, ami teljesen magába szippantja a nézőt.

Emlékszem, amikor kicsi voltam, még VHS-en néztük a filmeket. Sokszor tévéből vettük fel. Aztán jöttek a DVD-k, és én elkezdtem DVD-ket gyűjteni. A polcomon még mindig ott sorakoznak a kedvenceim, amiket időről időre megnézek. Mostanában azonban az online filmek nézése a divat, ugyanis nagyon könnyű streamelni. Ennek vannak előnyei és hátrányai, én azonban megvagyok vele. Jó, hogy nem kell a letöltéssel bajlódni, ha valamit gyorsan meg akarsz nézni. A jobb filmeket persze mindenképpen jó minőségben érdemes megnézni, de hát van az úgy, hogy. És igazából nagyon sok oldalon nézheted már az online filmeket HD minőségben is. Így hát nincs is más dolgod, ha hazaérsz egy fárasztó kirándulós nap után, mint bekapcsolni a ventilátort, készíteni egy finom szendvicset és megkeresni a listádon következő filmet a neten. Nem is kell több egy tökéletes estéhez, ha engem kérdezel!